ROKOMET, člani:
Zdaj gre zares

Rokometaši Jeruzalema so prvi del prvenstva po štirinajstih odigranih tekmah z 11 točkami končali na 8. mestu. Stanje na lestvici je takšno, da so Vinarji še zmeraj v igri za uvrstitev v Ligo za prvaka kot za uvrstitev v Ligo za obstanek. Za 4. mestom zaostajajo ob tekmi manj le tri točke. Prednost pred zadnjeuvrščeno Krko je tudi majhna in znaša štiri točke. Boj bo hud, saj je letos 1. A liga izenačena kot že dolgo ne. Vinarji so odigrali kar nekaj pripravljalnih tekem, kjer so prikazali nekaj odličnih in nekaj slabših predstav. Trener Saša Prapotnik je med pripravami vztrajal pri hitri igri in pri številnih rotacijah, kjer vsak igralec dobi del svoje minutaže. Tako bo najbrž tudi v prvenstvu, saj je ekipa na vseh igralnih mestih pokrita z dvema do tremi igralci podobne kvalitete. Pred Ormožani je že v soboto 4. 2. ob 19.00 uri težka preizkušnja v gosteh pri Krškem. Obe ekipi si želita zaključek prvenstva preživeti v družbi najboljših in zato bodo točke na tem srečanju štele dvojne. Krčani so še posebej močni na domačem parketu, kjer imajo glasno in množično vzpodbudo s tribun:” Odgovor ali so priprave uspele ali ne bomo dobili že proti Krškem. Na pripravah so dobili priložnost vsi igralci in vsi so do neke mere zadovoljili. Če bomo agresivni in s tem čvrsti v obrambi potem za nas ni bojazni. V Krškem bomo nastopili z vsemi možnimi silami, razen kaznovanega Jaše Rajšpa. Gremo v goste močni zasedbi, ki nas je presenetila na Hardeku. Upam in želim si, da bo tokrat zgodba drugačna in da se bomo prikazali krški publiki v lepi luči,” je pred tekmo povedal trener Prapotnik.
Prva tekma na Hardeku se je končala z zmago Krškega, ki je izkoristilo slab dan Jeruzalemčkov. Ob porazu 29 : 34 so varovanci trenerja Prapotnika prikazali eno najslabših tekem v tem prvenstvu.

ROKOMET, mlajše selekcije:
Letniki 1998 in 2000 na turnir v Ludbreg

Že vrsto let mlajše selekcije Rokometnega kluba Jeruzalem odlično sodelujejo z Rokometnim klubom Mladi rukometaš iz Ludbrega. Klub oddaljen cca. 40 km od Ormoža bo že šesto leto zapovrstjo pod imenom Centrum Mundi organizator turnirja za najmlajše. Gre za enega najbolje organiziranih turnirjev, kamor zahajajo Jeruzalemčki. Letos bodo na turnirju nastopili letniki 1998 (sobota 4.2.) in letniki 2000 (nedelja 5.2.).

Ormoški letniki 1998 se v zadnjih časih ubadajo s s številnimi poškodbami in bodo tokrat nastopili v okrnjeni zasedbi; v popolni zasedbi pa na Hrvaško odhaja ekipa letnikov 2000, ki je pred kratkim osvojila podoben turnir v Varaždinu. Tekme se igrajo 2 x 10 minut in zato so možna velika presenečenja. V ormoškem klubu si želijo, da bi se obe ekipi uvrstili v polfinale. V vsaki konkurenci nastopa po 8 ekip; Jeruzalem Ormož bo zastopal barve Slovenije.

Razpored za letnike 1998:

Razpored za letnike 2000: