ROKOMET, RŠ Jeruzalem Ormož:
Letniki 1998 in 2000 tretji v Ludbregu

Igralci Rokometne šole Jeruzalem, letniki 1998 in 2000, so se udeležili mednarodnega turnirja CENTRUM MUNDI v Ludbregu. Ormožani že vrsto let odlično sodelujejo z rokometnim klubom Mladi rukometaš in so se tudi tokrat z veseljem udeležili turnirja, ki po organiziranosti in po kvaliteti spada med najboljše na Hrvaškem.

Letniki 1998:
Zaradi slabih vremenskih razmer na Hrvaškem so se turnirja letnikov 1998 udeležile le štiri ekipe: Mladi rukometaš Ludbreg, Zagreb, Varteks Varaždin in aktualni slovenski državni prvaki Jeruzalem Ormož.
Ormožani so pred nadaljevanjem državnega prvenstva odigrali tri močne tekme na katerih so enkrat remizirali in dvakrat izgubili. Glede na izostanek Jurček Korpič Lesjaka, Gašperja Horvata, Davida Luknera, Mihe Kavčiča, Boštjana Žižek Cvetka, Žaka Ciglara, Mateja Niedorferja so v klubu s prikazanimi igrami zadovoljni. Fantje so se borili po svojih najboljših močeh, vendar so nasprotne ekipe tokrat bile enostavno boljše. Za Jeruzalem so igrali: Kevin Caf; Martin Hebar, Nejc Zidarič, Tilen Kosi, Dominik Ozmec, Tomi Sok, Rene Plavec, Timon Grabovac, Filip Luci, Nino Ulaga, trenerja Uroš Krstič in Jernej Kosi. Prvo mesto na turnirju je pripadlo ekipi Varteksa iz Varaždina, ki je denimo Ormožane premagala z 21 : 19 ob obilni pomoči sodnikov iz Varaždina. Iz vrst Jeruzalema je v naj sedmerko turnirja kot levi zunanji igralec bil izbran Tilen Kosi.
Rezultati: Jeruzalem – Zagreb 14 : 19, Jeruzalem – Varteks 19 : 21, Jeruzalem -MR Ludbreg 17 : 17.

Letniki 1998 RK jeruzalem Ormož letos nimajo sreče s poškodbami.

Letniki 2000:
Izjemno močan je bil turnir pri letnikih 2000. Sodelovale so najboljše hrvaške ekipe te generacije z izjemo Karlovca, Ivaniča in Matuljev iz Opatije. Jeruzalemčki, ki so pred kratkim osvojili podoben turnir v Varaždinu, so odigrali pet tekem na turnirju. Kar štiri tekme so bile izjemno kvalitetne in napete do zadnjih sekund. Na tem turnirju je trener Iztok Luskovič lahko uvidel nekaj pomanjkljivosti svoje ekipe in prav temu služijo takšni turnirji, da se potem na treningih lahko odpravljajo nepotrebne napake. Tekmi v skupini proti večnim rivalom te generacije Varteksu in Info Staru iz Čakovca sta bili izjemni. Tekma med Ormožani in Varaždinci (9 : 9) je bila proglašena za lepotico turnirja. Takoj zatem je sledila tekma med Jeruzalemom in Info Starom (8 : 8). Obe tekmi na visokem kvalitetnem nivoju, kjer bi vse tri ekipe lahko zmagale. V polfinalu proti Virovitici (hrvaški državni prvaki) so Jeruzalemčkom pošle moči in hrvaški prvaki je izkoristil slab začetek Ormožanov (4 : 1) in obdržal prednost do konca. V tekmi za tretje mesto še ena izjemna tekma, kjer so Slovenci povedli z 7 : 3, nato pa popustili in Zagrebaši so jih tik pred koncem skoraj ujeli. Prvo mesto je na turnirju pripadlo Virovitici, ki je v finalu z 10 : 7 premagala Varteks. Turnir je bil tako izenačen, da bi katerakoli od prvih pet ekip lahko osvojila turnir. V idealno sedmerko turnirja sta iz vrst Jeruzalema bila uvrščena Tobi Torič (levo krilo) in Aljoša Munda (desni zunanji).
Za Jeruzalem so igrali: Žan Firšt Šeruga; Jure Lukman, Gašper Cvetko, Niko Sovič, Tobi Torič, Blaž Zadravec, Gašper Hebar, Anže Notersberg, Aljoša Munda, Primož Ozmec, Teo Šulek, trenerja Iztok Luskovič in Nejc Havlas.
Rezultati: Jeruzalem – Trnovec 10 : 2, Jeruzalem – Varteks 9 : 9, Jeruzalem – Info Star Čakovec 8 : 8, polfinale: Jeruzalem – Virovitica 9 : 11, tekma za tretje mesto: Jeruzalem – Zagreb 11 : 10.

Aljoša Munda (RK Jeruzalem Ormož; letnik 2000) je skupaj s Tobijem Toričem bil izbran v idealno sedmerko turnirja

Gostitelji turnirja si zaslužijo veliko pohvalo za organizacijo turnirja.