ROKOMET, 1. A SRL, 21. krog:
Obe ekipi nujno potrebujeta točke
RK Jeruzalem Ormož – RK Izola IP; petek 14. 2. 2014 ob 19.30 uri

Vinarji so v nadaljevanju drugega dela sezone doživeli dva poraza proti Ribnici in Sevnici, vendar še vedno ostajajo v igri za uvrstitev v Ligo za prvaka. Zaradi številnih bolezni in nekaterih poškodb ekipa že dalj časa ni opravila treninga kot bi si trener Saša Prapotnik želel. Tudi v tem tednu ni bilo nič kaj bolje in pred Ormožani je težka preizkušnja proti zmeraj neugodni Izoli. Za obe ekipi je zmaga nuja. Ormožani bi z dvema točkama ostali v boju za najvišja mesta v državi, Izola se bori za obstanek v ligi. Bo pa zanimivo videti, če bo sploh katera ekipa izpadla iz lige, saj so vse glasnejše govorice, da bodo Velenjčani in Celjani prihodnjo sezono zaigrali v Seha ligi, mogoče celo Maribor. In najbrž bo prišlo do sprememb v igralnem sistemu. V prvem delu sezone so Izolani s kar 26 : 17 premagali Vinarje, čeprav so slednji ob polčasu vodili z 10 : 9. Povsem enak razplet se je četi trenerja Prapotnika zgodil v Sevnici, ko so domačini v dvanajstih minutah 2. polčasa naredili delni izid 11 : 1 in odločili vprašanje zmagovalca. V taboru Jeruzalema upajo, da proti Izoli ne bo takih črnih lukenj, saj bi te lahko bile usodne pri pridobivanju novih točk. Izola ima na golu soliden vratarski par Kevič – Jelovčan, celotna igra se suče okrog Smolnika, tu je še nekaj prekaljenih prvoligaških igralcev kot so Božič, Kojić, Vidic, Čosič. Je pa res, da Izola v domači dvorani Kraška ob najboljšem rokometnem vzdušju v državi igra dve prestavi višje kot na gostovanjih in upati je, da bo tudi na Hardeku tako. In da bodo tokrat zvesti ormoški navijači tisti, ki bodo z navijanjem vzpodbudili ekipo Jeruzalema, da izstisne iz sebe zadnji atom svojih moči. Tekma je na sporedu že v petek 14. 2.ob 19.30 uri.

Iz tabora Izole:
Naslednji nasprotnik Izole je Jeruzalem Ormož, s katerim se bodo Izolani pomerili že v petek. Doslej ekipa Izole na gostovanjih ni bila ravno uspešna, vendar bo tokrat nastopila kompletna. Motivacija je velika, ekipa je premagljiva in točke so zelo potrebne. Fantje bodo zagotovo dali vse od sebe, da prekinejo dolgo serijo negativnih nastopov na gostovanjih in da se Izola po tem krogu dvigne z desetega mesta na lestvici.

ROKOMET, 1. B SRL, 13. krog:
Upanje umira zadnje
RK Velika Nedelja Carrera Optyl – RK Damahaus Cerklje; petek 14. 2. 2014 ob 18.00 uri

K Veliki Nedelji v tekmi 13. kroga prihajajo rokometaši Cerkelj, trenutno petouvrščena ekipa 1. B SRL. V prvem delu sezone so Cerkljani slavili z izidom 29 : 23. Tudi tokrat so gostje v vlogi favorita. Domači upajo na dober ter čim daljši upor in če se bo ponudila priložnost za točke jo bodo varovanci trenerja Bojana Munde poskušali izkoristiti. Obe ekipi sta v prvi tekmi nadaljevanja prvenstva doživeli poraz. Velika Nedelja pri gosteh v Gorišnici (38 : 25) in Cerklje v gosteh pri Dol Hrastniku (30 : 26). Tekma je na sporedu že v petek 14. 2. ob 19.30 uri.

MLAJŠE SELEKCIJE:
Pomembne tekme tudi za mlade Ormožane


STAREJŠI DEČKI B (letniki 2000 in mlajši),
SOBOTA 15. 2. 2014 ob 12.00 uri:
RK JERUZALEM ORMOŽ – RK KRŠKO

KADETI (letniki 1997 in mlajši),
SOBOTA 15.2. 2014 ob 13.30 uri:
RK JERUZALEM ORMOŽ – RK KRŠKO

STAREJŠI DEČKI A (letniki 1999 in mlajši),
SOBOTA 15. 2. 2014 ob 15.30 uri:
RK JERUZALEM ORMOŽ – RK DOBOVA