Društvo kmečkih žena Ormož je v sodelovanju s Kmetijsko svetovalno službo Ormož tudi letos pripravilo razstavo „Iz pridnih rok“, ki jo v času Martinovanja tradicionalno pripravljajo že od leta 1972. Kljub temu, da so se v letih do danes v Društvu menjale generacije, razstave še vedno skozi številne kulinarične dobrote prinašajo duh domačnosti in predstavljajo del naše bogate kulinarične dediščine.

Otvoritvene slovesnosti so se, kot po navadi, udeležili številni ljubitelji kulinarike, med njimi so bili tudi župan občine Ormož Alojz Sok, podžupana občine Ormož Zlatan Fafulič in Branko Šumenjak, župan občine Središče ob Dravi Jurij Borko, predstavniki Kmetijsko svetovalne službe Ptuj in Ormož, med katerimi so bili tudi Peter Pribožič, Bojan Mlakar, Hinka Hržič in drugi. Priložnostni kulturni program so pripravili učenci OŠ Ormož. Zbrane pa so pozdravili Alojz Sok, župan občine Ormož, Hinka Hržič iz Kmetijsko svetovalne službe Ormož in predsednica Društva kmečkih žena Milena Rajh.

Na otvoritvi razstave so predstavili tudi rezultate s tradicionalnega ocenjevanja potic.
Letos je tričlanska komisija, ki ji je predsedovala strokovnjakinja in poznavalka Marija Rošar ocenila 18 potic in jim namenila kar 15 zlatih priznanj, 2 srebrni in eno bronasto. Potice so na ogled in pokušnjo tudi na razstavi, ki pa bo na ogled v prostorih Mladinskega centra v grad še jutri(sobota) od 09.00 do 17.00 ure.