Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 4. 1. 2019, do 7:00 ure dne 7. 1. 2019 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 4. 1. 2019

Ob 9:30 smo v enoti sprejeli ustno kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Ogrožanje varnosti. Po zbranih obvestilih bomo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 15:06 uri smo bili obveščeno o požar v stanovanjski hiši v naselju Ritmerk. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do požara prišlo zaradi kratkega stika na električni napravi. Opravljen je bil ogled kraja, o ugotovitvah bomo podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 03:06 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Patrulja na kraju ugotovila, da je šlo za lažno naznanitev kršitve, zato je klicatelju izdala plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o javnem redu.

Ob 04:30 so policisti imeli v postopku tri tujce, za katere je bilo v nadaljevanju ugotovljeno, da so ilegalno prestopile državno mejo na območju Središča ob Dravi.

SOBOTA 5. 1. 2019

Navedenega dne nismo obravnavali varnostno pomembnih dogodkov.

NEDELJA 6 . 1. 2019

Ob 09.17 smo bili obveščeni o vlomu v kraju Osluševci. Opravljen je bil ogled kraja kaznivega dejanja, sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Ob 15.50 smo našli izgubljeno registrsko tablico. Obveščena je bila lastnica, katera bo tablico prevzela na naši Policijski postaji.


Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 7. 1. 2019:
– Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnji pod vplivom alkohola in na uporabo zimske opreme).

PRIPRAVILA:
Aleš Kokalj, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandir