Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 5. 6. 2020, do 7:00 ure dne 8. 6. 2020 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 5. 6. 2020

Ob 18.15 uri so policisti v Ormožu mlajšemu moškemu zasegli posušene rastlinske delce, za katere sumimo, da gre za prepovedano drogo. Po opravljenem testu sledi ustrezen ukrep.

Ob 01.30 smo v Sodincih opravili ogled kraja prometne nesreče in udeležbo divjadi. Udeleženki na kraju izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

SOBOTA 6. 6. 2020

Ob 7:40 uri smo bili v naselju Cvetkovci, kjer je bilo ugotovljeno, da je tekom noči neznana žival na dvorišču stanovanjske hiše poklala več kokoši. Policisti nadaljujemo z zbiranjem obvestil. O dogodku pa smo sestavili uradni zaznamek.

Ob 10:00 uri smo bili na kraju kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari v naselju Ormož. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec tekom noči z neznanim predmetom poškodoval več stekel na osebnem avtomobilu. Po zbranih obvestilih bomo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 23.00 smo posredovali v Središču ob Dravi, kjer so prijavitelja motili pri nočnem počitku.

NEDELJA 7. 6. 2020

Ob 22:20 uri smo izven naselja Središče ob Dravi pri ilegalnem prehodu državne meje prijeli dva državljana Maroka. Po končanem postopku bosta vrnjena hrvaškim varnostnim organom.


Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 8. 6. 2020:

Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.);

Na območju celotne države med 1. in 14. junijem 2020 poteka preventivna akcija »HITROST«. Več o akciji lahko preberete na spletni strani Policije:
– https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/104295-ali-ste-prehitri-vozimo-zmerno-in-tudi-v-prometu-ostanimo-odgovorni.

V okviru izvajanja akcije bomo na območju Policijske uprave Maribor v ponedeljek, 8. 6. 2020, med 7. in 14. uro, izvajali poostren nadzor cestnega prometa po metodologiji »Veriga«, s poudarkom na ugotavljanju prekoračitev hitrosti. Cilj poostrenega nadzora je vplivati na voznike motornih vozil, da bodo spoštovali cestno-prometne predpise ter s tem zagotoviti ugodne in stabilne prometno-varnostne razmere. Vse voznike pozivamo k umirjeni vožnji in spoštovanju cestno prometnih predpisov.

Pripravili policisti PP ORMOŽ