ČETRTEK 15. 4. 2021

Ob 19.00 smo v Bratonečicah imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil brez vozniškega dovoljenja neregistrirano vozilo, na katerem je imel nameščene druge registrske tablice. Kršitelju smo vozilo zasegli, zoper njega pa bo podal obdolžilni predlog na okrajno sodišče Ormož zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Kršitelju je bil prav tako na kraju izdan plačilni nalog, ker je na vozilu uporabljal registrske tablice, ki ne pripadajo vozilu.
Ob 00.05 smo vozniku osebnega avtomobila začasno odvzeli vozniško dovoljenje, saj je vozil pod vplivom alkohola. Kršitelju je bila prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

PETEK 16. 4. 2021

Ob 10.23 smo opravili ogled poškodbe osebnega avtomobila na parkirnem prostoru. Policisti so zadevo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 17.55 je patrulja imela v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je v postopku odredila preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.42 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, začasno proti potrdilu odvzeto vozniško dovoljenje in izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 18.50 so policisti imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil v postopku odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.57mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Ob 19.25 je patrulja imela v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je proti zapisniku o zasegu zasegla delno pokajen ročno zvit cigaret z rastlinskimi delci zeleno-rjave barve. Prav tako je bil z voznikom opravljen hitri test za prepoznavo prisotnosti prepovedanih substanc, kateri je bil pozitiven. Vozniku odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper voznika bo na okrajno sodišče podan predlog za uvedbo postopka o prekršku. Prav tako po pridobljeni analizi za zasežen cigaret sledi ustrezen ukrep po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

SOBOTA 17. 4. 2021

Ob 9.33 smo bili obveščeni o najdbi gotovine v reži bankomata NKBM v Središču ob Dravi. V kolikor ga kdor pogreše, naj se javi na PP.

Ob 21.35 smo v naselju Žerovinci zaustavili voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil v cestnem prometu motorno vozilo pod vplivom alkohola, saj je voznik imel 1.00 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo na kraju odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče.

NEDELJA 18. 4. 2021

Ob 18.00 smo obravnavali prijavo zalezovanja. Zoper osebo, katera zalezuje prijaviteljico bomo podali kazensko ovadbo, oziroma uvedli hitri postopek.

Ob 20.17 uri smo zaradi vožnje pod vplivom alkohola prepovedali nadaljnjo vožnjo voznici začetnici, katere rezultat preizkusa je pokazal 0,08 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Začasno je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

Ob 23.10 uri smo zaradi vožnje pod vplivom alkohola prepovedali nadaljnjo vožnjo vozniku, katerega rezultat preizkusa je pokazal 0,55 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Začasno je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 19. 4. 2021:
– v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.), ter spoštovanje Odlokov vlade RS v povezavi z ukrepi za preprečevanje širjenja virusa »Covid-19«.

Pripravil Jože Šprah, komandir PP ORMOŽ