Rožmarinkin festival je tudi letos bil eno samo gibanje, ki je potekalo pod mogočnimi drevesi ormoškega parka. Šlo je za 6.rožmarinkin festival, ki ga je JZ za turizem, kulturo in šport organiziral v sodelovanju s Športno šolo DADA.

Zraven Športne šole DADA so sodelovali še RK Jeruzalem Ormož, NK Ormož, Atletski klub Ormož, Klub borilnih veščin Ormož, Strelska zveza Ormož, Tenis klub Ormož, Judo klub Prlekija, Košarkarski klub Ljutomer, Ormoške mažorete in Gasilska zveza Ormož. In seveda brhka ROŽMARINKA, ki se je trudila biti povsod naokrog, kjer so potekala različna dogajanja. Tudi sama pa je poskrbela za dovolj gibanja in dobro počutje. Tega ji seveda ni zmanjkalo ob gruči dobro razpoloženih nadobudnežev in tudi njihovih staršev.

Vse skupaj se je začelo ob 14.00 z nastopom mažoretk in skupnim ogrevanjem. Vse do 16.ure so potem potekale atraktivne športne dejavnosti, po 16-ti uri pa se je gibanje veselo nadaljevalo ob zvokih skupine ČUKI. Njihov nastop je bil darilo ČUKI JZ za turizem, kulturo in šport. Zavod pa je poskrbel tudi za dodatno ponudbo na stojnicah, za poslikavo malih obrazov, ter za nagrado, ki jo je prejel vsak, ki se je spopadel s poligonom.

Športna šola DADA pod vodstvom njenega ustanovitelja Damjana Rajha, je poskrbela za poligon in da je na njem vse potekalo gladko. V bistvu je šlo je za motorični poligon. V bistvu je šlo je za motorični poligon, v katerega so se torej vključili številni športni klubi in športna društva iz Ormoža. Gre tudi za povezovanje domačih športnih in drugih klubov in skupno predstavitev javnosti, rad poudari Damjan Rajh. Poleg izjemno zabavnega motoričnega poligona, pa so obiskovalci lahko prejeli informacije o vpisih otrok v športno treniranje na našem območju.
Na poligonu so tako lahko najmlajši, kakor tudi starejši otroci preizkusili svoje motorične sposobnosti. Vse aktivnosti, ki so jih ponujali pa niso bile namenjene tekmovanju, ampak zabavi. Športna šola DADA se sicer ukvarja s treniranjem mlajših otrok starostnega obdobja od 3. do 9. leta iz različnih športnih veščin, predvsem pa s temeljno motorično vadbo. S ponudbo aktivnosti je šola zaključila tudi drugo sezono svojega delovanja, gotovo pa bo o delovanju šole, načrtih – in seveda o sodelovanju na Rožmarinkinem festivalu VEČ povedal Damjan Rajh, ki bo gost v ponedeljkovi oddaji »Med nami povedano«.

Naslovna fotografija: Valerija Novak