V Centru za starejše občane Ormož so minuli petek pripravili tradicionalno prireditev Pozdrav jeseni, ki je zaradi dežja potekala v jedilnici doma.
Varovance je pozdravil v.d. direktorja, dr. Bojan Burgar. V začetku nagovora je spomnil na PRVI oktober, ko praznujemo svetovni dan starejših. Posebej se je zahvalil svojcem, prostovoljcem, šolarjam in vsem, ki radi obiščejo stanovalce doma in jim popestrijo bivanje. Izpostavil je tudi skupnost “Središka jesen”, ki deluje na območju občine Središče ob Dravi ter številna medgeneracijska druženja. Med ponudbami doma je izpostavil fizioterapevstsko dejavnost, ki se je kot samoplačniško storitev lahko poslužijo tudi drugi občani, enako pa velja tudi za storitev psihiatra v Domu. V Domu so ponosni na UKV fizioterapetski pripomoček z udarnimi globinski valovi, ki so ga v domu kupili s pomočjo številnih donatorjev. Med pridobitvami so ponosni na “mini kavarnico” v Domu, na klimo, ki so jo uredili in na skorajšnjo širitev pralnice ter domske kuhinje. Še najbolj pa se veselijo rekunstrukcije objekta ob Domu (vile, na Dr. Hrovata 10), kjer bodo pridobili še 16 postelj in še nekaj ostalih prostorov za nemoteno delovanje in opravljanje storitev v Domu. Tudi dodaten večnamenski prostor bi naj bil v obnovljeni vili, ki bo na dom vezana s hodnikom. Prav tako se veselijo gradnje Medgeneracijskega centra v Svetem Tomažu, nekaj podobnega pa bo pod okriljem CSO Ormož gradila tudi občina Gorišnica. Kot je povedal dr.Bojan Burgar, gre za povezovanje in sodelovanje v skrbi za starejše v Spodnjem Podravju.

Zbrane je pozdravil tudi Stanko Kramar – predsednik skupnosti stanovalcev in vsem zaposlenim v Domu zahvalil za njihovo delo. Zbrane pa sta pozdravila tudi ormoški podžupan, Branko Šumenjak in župan občine Gorišnica, Jožef Kokot. Kulturni program so pripravili domski pevski zbor “Metuljčice” in učenci OŠ Središče ob Dravi, s skečem pa sta zbrane tradicionalno razveselila Marija in Vinko (Danica Cvetko in Anton Žumbar).Program je z izbranimi besedami povezovala Mateja Hržič (Radio Maxi). Sledila je pogostitev na kateri so pekli kostanje in pili mošt ter seveda poskusili številne dobrote iz domske kuhinje. VEČ v oddaji UTRIP ORMOŽA, 13.oktober 2016.
dscn3836dscn3837dscn3838dscn3839dscn3842dscn3844dscn3846dscn3848dscn3849dscn3853dscn3855dscn3856dscn3857dscn3858