5. aprila je v Kulturnem domu Cerknica potekala podelitev nagrad in priznanj Frana Gerbiča, ki jih v sodelovanju z Glasbeno šolo Frana Gerbiča Cerknica in Občino Cerknica, podeljuje Zveza slovenskih glasbenih šol.ZSGŠ podeljuje nagrade Frana Gerbiča, enega najpomembnejših skladateljskih osebnosti v drugi polovici devetnajstega stoletja in v začetku dvajsetega stoletja.

Največ tri nagrade se podeljujejo za večletno nadpovprečno uspešno delo na področju glasbenega izobraževanja v Sloveniji.

Letošnja nagrajenca za življenjsko delo ter izjemne dosežke na pedagoškem in organizacijskem področju pri uveljavljanju glasbene vzgoje in izobraževanja v Sloveniji sta Sijavuš Gadižijev in Slavko Petek. Med prejemnike priznanj za izjemne uspehe na področju glasbene vzgoje in izobraževanja ter glasbenega poustvarjanja pa so se uvrstili Maja Mancini Senica, Karmen Pečar Koritnik, Marjan Grdadolnik in Zoran Lupinc.

(Foto: www.cerknica.si)

Zasluženo nagrado, kar pomeni izjemen uspeh za ormoško glasbeno šolo, pa sta v minulih dneh prejeli pianiski, učenki 5.razreda GŠ ORMOŽ Živa Fras in Iza Korpar, ki se klavirja učita pri TANJI KORPAR. Na 9. Concorso International Piano Competition v Trevisu v Italiji sta namreč v kategoriji klavirski duo in močni mednarodni konkurenci zasedli odlično 1. mesto in sta prejemnici zlate plakete.

(Foto:Alenka Korpar)