ROKOMET, 1. A SRL, Liga za obstanek, 2. krog:
Lažje se diha

Rokometaši Jeruzalema so v 1. krogu Lige za obstanek dosegli zelo pomembno zmago v Krškem z rezultatom 29 : 26 (14 : 17) in se znova zavihteli na 7. mesto. Prednost pred enajstouvrščenim Krškim zdaj znaša 8 točk, pred zadnjeuvrščenim Svišem pa že 10 točk. V goste Vinarjem pa prihaja veliki dolžnik Izola, ki je pred dobrimi petimi tedni slavila na Hardeku s 26 : 25 in Ormožane zaustavila tik pred vrati Lige za prvaka. Z zmago bi Jeruzalemčki naredili dodaten korak k obstanku v ligi, ki je tudi osnovni cilj ekipe v tem prvenstvu. V postavo se vrača Aleš Šišmanovič, ki je staknil poškodbo meniskusa prav proti Izoli. Šika je v tem tednu opravil vse treninge in bo zagotovo z nekoliko manjšo minutažo kot sicer pomagal svojim soigralcem. Žal je ekipa zaradi poškodbe ramena ostala brez Damirja Mavriča, v ekipo pa se vrača kadetski reprezentant Miha Kolmančič. Tekma med Jeruzalemom in Izolo je na sporedu v soboto 22. marca 2014 ob 19.00 uri.

ROKOMET, mlajše selekcije:
MLADINCI (letniki 1993 in mlajši), 2. SRL, Liga od 1. do 6. mesta:
Tako blizu pa tako daleč
Jeruzalem – Koper 27 : 32 (15 : 15)
Jeruzalem:
T. Cvetko (9 obramb); Mavrič, D. Ozmec 1, Kosi 4 (3), Šandor 2, Topolovec 1, Žižek Cvetko 1, Štumberger, V. Lukman 5, G. Horvat, Kolmančič 4 (3), Kavčič, Kirič 1, Kocbek 8, R. Cvetko.
Tekma med mladinci Jeruzalema in Kopra je odločala o drugem mestu, ki vodi v 1. SRL. Na Bonifiki sta se ekipi razšli z neodločenim izidom 24 : 24 in v primeru zmage Ormožanov bi si ti na stežaj odprli vrata k uvrstitvi v ligo višje. V 52. minuti pri izidu 26 : 26 je Tilen Kosi (letnik 1998) najprej zapravil protinapad, nato minuto kasneje še sedemmetrovko. Obilico smole domačinov v zaključku tekme so spretno izkoristili starejši in fizično močnejši Koprčani, ki so z delnim izidom 3 : 0 vodstvo z 29 : 27 spremenili v zmago z 32 : 27. Domača ekipa, katero jedro ekipe 80 % sestavlja kadetska ekipa, kljub porazu ni razočarala. Prav nasprotno. Fantje so skozi celotno tekmo držali stik z vodilno ekipo članske 2. SRL in dokazali svoj potencial za prihodnost. Takšne močne tekme so ormoški ekipi odlična naložba za naprej. Na derbi pa nista spadala celjska sodnika Matic Filipič in Uroš Murko, ki sta sodila v škodo rokometa in razburjala obe strani s svojimi odločitvami. Obema ekipama skupaj sta prisodila kar 19 izključitev oz. igralci Jeruzalema so na klopi za kaznovane preživeli 18 minut, koprski pa 20 minut. V torek 25. 3. ob 19.00 uri mladince Jeruzalema čaka na Hardeku nova domača tekma proti Sevnici.

ŠOLSKI ROKOMET, polfinale:
OŠ Ormož četrtič zapored na velikem finalu

Ormoški rokomet je bogatejši za novi veliki finale. Učencem – rokometašem Osnovne šole Ormož se je četrtič zapored uspelo uvrstiti na veliki finale. Prej je to uspelo generacijam letnika 1996 (4. mesto v Sevnici), 1997 (2. mesto v Ormožu), 1998 (2. mesto v Škofji Loki) in zdaj generaciji letnika 1999. V polfinalu so Ormožani na domačih tleh športne dvorane Hardek najprej premagali sovrstnike iz OŠ Velika Nedelja z izidom 30 : 21, v odločilnem srečanju za napredovanje pa še OŠ Leskovec pri Krškem z izidom 25 : 20. Uvrstitev na zaključno prireditev, ki bo za učence potekala v četrtek 10. aprila, so si priborili: Rene Rizman, Jurček Korpič Lesjak, Žan Firšt Šeruga; Aleks Škorjanec, Gašper Hebar, Anže Notersberg, Martin Hebar, Nejc Zidarič, Aljoša Munda, Luka Komloš, Renato Kozel, Primož Ozmec, Kristjan Petek, Matej Niedorfer, Aljaž Čučko, Niko Jovanovič, Blaž Zadravec, trenerja Saša Prapotnik in Uroš Krstič. Poleg OŠ Ormož sta se na finale treh najboljših osnovnošolskih ekip uvrstili še OŠ Trebnje in OŠ Dragomirja Benčiča Brkina iz Hrpelje Kozina. Zaključna prireditev za učence bo potekala ali v Trebnjem ali v Hrpeljah Kozini.

Rokometaši Osnovne šole Ormož se bodo četrtič zapored borili za najvišja mesta v državi.

Rokometaši Osnovne šole Ormož se bodo četrtič zapored borili za najvišja mesta v državi.

PROGRAM TEKEM za ta vikend:
SOBOTA 22. 3. 2014:

ob 12.30 uri: Jeruzalem Ormož – Gorenje Velenje (KADETI); Športna dvorana Hardek
ob 19.00 uri: Jeruzalem Ormož – Izola IP (ČLANI); Športna dvorana na Hardeku