Iz vsebine:
V Ormožu so minuli dnevi, predvsem pa minuli vikend minili v znamenju Martinovanja. A preden se odpravimo po sledeh Martinovih–, se bomo spomnili še nekaterih ostalih minulih dogajanj. Konec oktobra je v Ormožu potekal DRUGI Grossmannov festival fantastike in stripa. Gre za dokaj nov festival iz žanra fantazije in stripa, a je verjeti, da bo v naslednjih letih v svoj krog privabil vse več navdušencev.

2. Ljudska univerza Ormož v tem času zaključuje kar 5 zanimivih dve in več letnih projektov. Med temi je tudi projekt »Zdravo okolje za zdravo mladino«. Aktivnosti tega projekta so predstavili na novinarski konferenci pred kratkim:

3. V Naravnem rezervatu Ormoške lagune so pred kratkim pripravili dan odprtih vrat z zanimivimi aktivnostmi. Že zjutraj so prikazali obročkanje ptic, pozneje je potekalo vodeno opazovanje ptic, degustacija vin in delavnice za najmlajše obiskovalce:

4. V nadaljevanju pa nekaj utrinkov iz minulega Martinovanja: Začelo se je v petek – na martinovo zjutraj s tradicionalnim »martinovim sejmom« po Ormoških ulicah. Sejem še vedno predstavlja svojevrstno prireditev oziroma družabni dogodek – in tudi prispeva k turistični ponudbi našega malega mesta.
5. Čas Martinovanja v Ormožu je tudi leto prinesel razstavo malih pasemskih živali, ki jo pripravlja Društvo gojiteljev malih pasemskih živali Ormož. Na ogled je bilo kar 720 primerkov, od tega več kot polovica golobov:

6. Martinovali pa so tudi v Centru starejših občanov Ormož. Gotovo, da tudi tam tega veselega praznika niso prezrli. Stanovalci, zunanji uporabniki, prostovoljci so si Martinovanje pripravili v domski jedilnici, skupaj krstili mošt in se poveselili. Praznovanje pa služilo tudi zaključku projekta »Skupaj ostanimo aktivni«, ki ga je Center starejših občanov izvajal skupaj s partnerji iz domačega okolja:

8. Kot je znano se v občini Ormož za župansko mesto potegujeta dosedanji župan iz vrst SDS Danijel Vrbnjak in kandidat SLS Ivan Škrlec. Vrbnjak napoveduje nadaljnja prizadevanja za razvoj občine, Škrlec pa poleg prizadevanj za razvoj občine, Ormožu želi povrniti »prleško dušo«. Tudi Ivan Škrlec se je s svojimi podporniki predstavil na tiskovni konferenci minuli petek…