Iz vsebine:

V knjižnici Franca Ksavra Meška so konec avgusta zaključili letošnjo Bralno značko za odrasle. Letos so odrasli na skupno tematiko brali že osemnajstič. Zaključek bralne značke so si popepstrili z literarnim večerom, na katerem je sodeloval pisatelj Kristjan Novak, uveljavljen hrvaškipisatelj, ki živi v Međimurju.

2. V soboto je v Ormožu potekalo srečanje Slovenskih svilogojcev in svilarjev. V sodelovanju z inštitutom za svilogojstvo in svilarstvo Rebeka Lucijana Berčič je srečanje organiziral Pokrajinski muzej Ptuj Ormož in je potekalo v okviru Dnevov evropske kulturne dediščine ter Tedna kulturbe dediščine 2023:

3. Minulo soboto je potekal Evropski dan opazovanja ptic, ki ga organizira Zveza Birdlife International, v katerem deluje tudi slovenski DOPPS. V soboto so ljubitelji ptic imeli možnost ptice selivke možnost opazovati v Naravnem rezervatu Škocjanski zatok, na Ljubljanskem barju in v Ormoških lagunah; naslednji dan – v nedeljo pa so se odpravili še na izlet ob reki Muri. Skupini opazovalcev smo se pridružili v Ormoških lagunah:

4. Na območju občin Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž od konca avgusta deluje RAZPRŠENI HOTEL, ki predstavlja novost na področju nočitvenih kapacitet na Ormoškem, in več ali manj tudi v Sloveniji. Otvoritev je potekala pri nastavitvi CASA, No.51 na Kogu, je minil en mesec…