Minuli petek so v Centru starejših občanov Ormož pripravili tradicionalno prireditev POZDRAV JESENI. Letos je bila to že 22-ta prireditev po vrsti. Sončno popoldne je spet na dvorišče doma zvabilo stanovalce, zaposlene in številne obiskovalce…

Dogodek Pozdrav jeseni že 22 let velja za osrednjo prireditev, ki jo v CSO Ormož pripravijo za stanovalce, njihove sorodnike in predstavnike številnih institucij v občini. Med obiskovalci so bili tudi župani občin Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž, Danijel Vrbnjak, Toni Jelovica in Mirko Cvetko, nekdanji direktor CSO Ormož dr. Bojan Burgar, direktorji raznih javnih zavodov; stanovalci Doma pa so seveda bili najbolj veseli sorodnikov in prijateljev, ki so se ob tej priložnosti poveselili z njimi.  Kot običajno so za uvod v srečanje v Domu pripravili kulturni program, v katerem so sodelovali Domski pevski zbor pod vodstvom Leona Laha, Dramska sekcija DU Ivanjkovci pod vodstvom Marije Kendl ter Folklorna skupina KD Obrež pod vodstvom Silve Marčec. Z recitacijami pa so se predstavili stanovalki Doma Lea Rajšp in Garijela Kuhar, ter sedmošolka Neža Horvat. Zbrane je uvodoma pozdravila direktorica CSO ORMOŽ Janja Jurkovič, ki je dejala, da različnih aktivnosti v Domu nikoli ne zmanjka, in da se zaposleni trudijo med stanovalce vnesti čim več pozitivne energije. Vsi skupaj so ponosni na na-novo urejen park, ki so ga uredili na zahodni strani doma in sicer  v okviru partnerskega projekta »Krepimo oskrbo na domu – izboljšajmo kakovost življenja starejše populacije na domu«; uredili so odvodnjavanje, ograjo ob Grošljevi vili in še veliko drugih malenkosti, ki služijo boljšemu počutju stanovalcev. K sodelovanju je povabila tudi prostovoljce, ki bi želeli starejšim kdaj pa kdaj delati družbo in se z njimi lotevati različnih aktivnosti.  V imenu vseh treh županov je zbrane pozdravil tudi župan Danijel Vrbnjak, dejal je, da CSO s svojimi aktivnostmi in delovanjem na sploh  zahodnemu delu našega mesta daje posebno energijo prav tako kot predstavlja pomemben del lokalni skupnosti.  Za konec je vse zbrane pozdravil in jim zaželel prijetno druženje še predsednik Sveta stanovalcev Stanko Majcen.

Po uradnem delu je sledila bogata pogostitev iz domske kuhinje in srečolov z nagradami, ki so jih prispevali številni velikodušni donatorji.

Več v oddaji Utrip Ormoža, v četrtek, 12.oktobra ob 20.uri.

Utrinki:

 

Dramska sekcija DU Ivanjkovci

Direktorica CSO Ormož Janja Jurkovič

Danijel Vrbnjak – župan občine Ormož

Folklorna skupina KD Obrež

Mateja Hržič – povezovalka programa

Vodomet v novem parku ob Domu

Zbrani na prireditvi (v prvi vrsti, skrajno desno: Stanko Majcen – predsednik Sveta stanovalcev)