Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 dne 6. 10. 2023 do 7.00 dne 9. 10. 2023 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

 

PETEK 6. 10. 2023

 

Ob 10.24 so policisti na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo zaradi posesti nezakonitega orožja, pri kateri so bili najdeni naboji, za katere kršitelj ni posedoval dovoljenja. Zoper kršitelja bo izdana odločba v hitrem postopku zaradi kršitve določil Zakona o orožju.

 

Ob 11.10 so bili policisti obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo. Opravljen je bil ogled kraja kaznivega dejanja. Sledi zbiranje obvestil in po zaključku bo na državno tožilstvo napisna kazenska ovadba.

 

Ob 17.30 so policisti od oškodovanke sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja Goljufije. Po zbranih obvestilih bo na državno tožilstvo poslana kazenska ovadba.

 

Ob 20.38 je bil v naselju Mihovci pri Veliki Nedelji zaustavljen voznik tovornega vozila, kateri je vozil v cestnem prometu pod vplivom alkohola, saj je imel 0.47 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

 

Ob 22. 59 je bil naselju Cvetkovci zaustavljen voznik osebnega avtomobila, kateri je vozil v cestnem prometu pod vplivom alkohola, saj je imel 0.65 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje ter odrejeno pridržanje na policijski postaji. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno Okrajno sodišče.

 

SOBOTA 7. 10. 2023

 

Ob 04.00 so policisti kontrolirali voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil v postopku odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.87 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Vozniku na kraju proti potrdilu odvzeto vozniško dovoljenje, odrejeno pridržanje in zoper njega bo na okrajno sodišče podan predlog za uvedbo postopka o prekršku zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

 

NEDELJA 8. 10. 2023

 

Ni bilo dogodkov izstopajočih dogodkov.

 

 

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 9. 10. 2023:

  • v kolikor bi bralci opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko nedovoljeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
  • opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok     prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, idr.).
  • vse bralce opozarjamo, da naj ne odpirajo prejetih SMS sporočil oz. sporočil po elektronski pošti, katera so jim neznana, saj v zadnjem času obravnavano povečano število kaznivih dejanj s področja spletnih goljufij.