Na TURISTIČNO VINOGRADNIŠKI KMETJI HLEBEC na Kogu so danes zaključili enajsto likovno kolonijo.
Vinogradniški kraj Kog, ki se razprostira na griču približno 18 km vzhodno od Ormoža, je vedno bil znan po odličnih vinih in po turistično vinogradniških kmetijah, zadnjih nekaj let pa namreč vse bolj postaja znan tudi po likovnih kolonijah, ki jih organizira Turistično vinogradniška kmetija Hlebec.
Če kje, potem se prav na Kogu najde nešteto motivov za likovno ustvarjanje, k inspiraciji za številna umetniška dela pa zagotovo pripomore tudi odlično Hlebčevo vino, kuhinja in gostoljubje družine Hlebec. Letos so za spremembo gostili samo kiparje. Bilo jih je šest, ki so v tednu dni ustvarili 8 del, ki bodo v bodoče krasili Hlebčevo posestvo in okolico.
MILAN MARUŠIČ iz Portoroža je v kamen vklesal bežajoče misli in delo naslovil: “Ko bežijo misli…”; BRYAN LAUCH, Amerikanec iz Pensilvanije, ki trenutno živi v Zg.Koreni je iz hrastovega lesa izklesal grozdno kapljo kot bitje…; NIVEA KOFOL iz Ljubljane je v kamen vklesala “štorkljo”; ARIEL ŠTRUKELJ iz Ajdovščine je iz debla izoblikoval “ženski lik”; ROBERT JURAK iz Logarevcev je iz kamna in železa zvaril “bika” in “Kogovsko oko”; in MITJA STANEK iz Kapele, ki je iz lesa izdelal “motovilo”. Med prijavljenimi udeleženci je bil tudi HORST DELKUS iz Nemčije, ki pa so ga nujne obveznosti zadržale doma in bo svojo odstotnost nadoknadil v septembru.

Otvoritev razstave ustvarjenih del na minuli likovni koloniji bo konec septembra, ki pa bo obenem tudi otvoritev sprehajalne poti oziroma turistične ceste, ki vodi od Turistično vinogradniške kmetije Hlebec do Templarjevega posestva na Kogu (tik ob slovensko-hrvaški meji). Gre za 2 km dolgo cesto ob kateri bodo postavljena dela, ki so v enajstih letih nastajala na likovno – kiparskih kolonijah pri Hlebčevih. Hlebčevi si zamisel predstavljajo kot “forma vivo”, ki se bo kmalu lahko kosala s forma vivami kot so ostale v Sloveniji. Vsekakor pa bo sprehod po tej poti in ogled skulptur oziroma kipov nova zanimivost na Kogu, Kog pa še privljačnejši tudi za ljubitelje te vrste umetnosti.

UTRINKI z današnjega obiska pri Hlebčevih:
Bryan Lunch pri ustvarjanju
DSC09604

Turistično vinogradniška kmetija HLEBEC na Kogu
DSC09605

Robert Jurak ob svojem “biku”
DSC09609

Nivea Kofol “Štorklja” (marmor iz Sežane)
DSC09610
Ariel Štrukelj “ženski lik” (les, delo umetnik posveča svoji 98.letni noni…)
DSC09607

Okrog Hlebčeve domačije so na ogled številne umetnine iz minulih likovnih kolonij
DSC09611

Robert Jurak “Kogovsko oko” ( skulptura je postavljena tako, da skozi luknjo na zgornjem delu skulpture vidiš Kogovsko cerkev…)
DSC09614

Kogovsko oko

Za pridih “indijskega poletja” je s cvetovi okrog hiše poskrbel Bryan Lauch…
DSC09616
Neutrudna gostitelja: VERICA in MILAN HLEBEC
DSC09618