Destinacija JERUZALEM SLOVENIJA je tudi letos uvrščena med 100 najbolj zelenih destinacij na svetu.  Naziv je Destinacija Jeruzalem Slovenija prejela že lansko leto v Grčiji, letošnja ponovna uvrstitev pa ne more biti več slučajna:

Konferenca GREEN DESTINATION 2023 in razglasitev rezultatov v dneh od 8. do 10.oktobra letos poteka v Talinu v Estoniji, konference sta se udeležila tudi župan občine Ormož Danijel Vrbnjak in direktor JZ TKŠ Ormož Andrej Vršič, priznanje pa prejela nocoj, na svečani zaključni prireditvi.

 

O natečaju 100 najbolj zelenih destinacij na svetu

Tekmovanje Green Destinations Top 100 Stories poteka vsako leto od leta 2014 in med prispelimi zelenimi destinacijami komisija izbere in  promovira 100 destinacij iz celega sveta, kot navdihujoč primer za druge destinacije, organizatorje potovanj in obiskovalce.

Organizatorji namreč  iz javnega razpisa izberejo le 100 zgodb iz sveta,  ki izstopajo po učinkovitosti, inovativnosti, navdihu in trajnosti.  Seznam najbolj zelenih 100 pa se vsako leto objavi na letni konferenci Green Destinations.

Green Destinations Top 100 Stories je odličen prvi korak za destinacije, ki želijo oceniti svojo uspešnost na podlagi osnov trajnosti.    Izbrane destinacije na letnem seznamu Top 100 pridobijo globalno izpostavljenost in promocijo svojih prizadevanj za trajnostno upravljanje destinacij. In za destinacijo Jeruzalem Slovenija je to še eno veliko priznanje, sploh pa priložnost, da svet izve zanjo.