Najprej se ustavljamo pri novih investicijah v občini Ormož. Občina bo v Miklavžu pri Ormožu dogradila vrtec, in modernizirala kar 9 odsekov cest ter enega izmed mostov. Pogodbe z izvajalcem del so podpisane, dela se bodo začela v maju:

Pred nekaj dnevi je v sejni sobi v gradu potekal 16. Medobčinski otroški parlament Občin Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž. Mladi parlamentarci so razpravljali  na temo:  Duševno zdravje otrok in mladih.

Člani Območnega združenj veteranov vojne za Slovenijo Ormož, so se nedolgo nazaj srečali na rednem letnem zboru. Zaslužnim članom in drugim, ki so na kakršenkoli način sodelovali v osamosvojitveni vojni, in se trudijo, da se ohrani spomin nanjo, pa so podelili priznanja oziroma zahvale:

Po dveh letih premora, JSKD nadaljuje tudi s tradicionalnimi srečanji otroških pevskih zborov. Tako je Območna izpostava Ormož v sodelovanju z OŠ Sveti Tomaž minuli petek organizirala območno srečanje otroških pevskih zborov. Nastopilo je 13 otroških pevskih zborov, ki so navdušili:

Za konec pa se le še spomnimo 750 letnice prve pisne omembe mesta Ormož: V avli občinske zgradbe je še vedno na ogled razstava z domoznanskim gradivom, ki jo pripravila Knjižnica Franca Ksavra Meška v sodelovanju s Pokrajinskim muzejem Ptuj-Ormož…