Oddajo pričenjamo začeli s pobudami, predlogi in vprašanji, ki jih je na minuli seji županu zastavil svetnik dr. Simon Kolmanič. Gre za aktualne teme, ki so vedno zanimive:

2. Minuli petek, 23. februarja je DARS objavil javno naročilo za nadaljevanje gradnje viadukta Sejanca. Kar najbrž pomeni, da se bo nova cesta iz Ormoža proti Ptuju končno le začela graditi.

3. Na pobudo KRAJEVNE SKUPNOSTI ORMOŽ je minuli petek bil ustanovni občni zbor TURISTIČNEGA DRUŠTVA, ki pa se po novem imenuje HORTI TURISTIČNO DRUŠTVO ORMOŽ:

4. Minuli teden je v knjižnici »Franca Ksavra Meška« v Ormožu pisatelj LEV DETELA predstavil svoje novo delo – knjigo kratke proze PANONSKA ELEGIJA. Gre za nostalgično – poetične pripovedi o času in ljudeh iz pisateljevega otroštva.

5. Pred kratkim je v Podgorcih, v organizaciji tamkajšnjega PROSTOVOLJNEGA GASILSKEGA DRUŠTVA potekal 15.občinski kviz gasilske mladine. Sodelovalo je 40 tekmovalnih ekip:

6. Kulturno športno društvo Dobrava bo OSMEGA marca ob 18.uri v ormoškem domu kulture ponovilo gledališko predstavo VAŠKA VENERA, s katero so že lani navdušili občinstvo. Vmes pa je društvo dobilo tudi novega predsednika. Štefko Šoštarič je na predsedniškem stolčku zamenjal Rajko Košič:

7. Ormoški igralci taroka so si minuli četrtek spet dali duška. Srečali so se na društvenem tekmovanju in znova preizkusili kartaško srečo.

8. Za konec pa še k športu: rokometaši Jeruzalema so izgubili pomembno tekmo v Mariboru in s tem končali letošnje sanje o uvrstitvi v ligo za prvaka…