Iz vsebine:

Vse od 5. do 18. julija so se v Ormožu vrstile prireditve v okviru 5.občinskega praznika. Začelo se je z otvoritvijo dograjenega in obnovljenega vrtca ter nove Krajevne knjižnice. Oboje domačini štejejo za veliko pridobitev:

 

  1. Osrednja proslava ob 5.občinskem prazniku je bila minuli petek. Še pred proslavo je potekala slavnostna seja Občinskega sveta Ormož, kjer so predstavili dobitnike letošnjih občinskih plaket:

 

  1. V okviru 5.občinskega praznika je minulo soboto  ob ribniku bilo ribiško tekmovanje za pokal Občine Ormož, pred grajsko pristavo je bila atraktivna TRETJA prireditev »Naj starodobnik Slovenije 2024«, na veselje kopalcev pa so v soboto odprli tudi ormoško letni kopališče.

 

  1. Med dogodki, ki so zaznamovali občinski praznik, je minulo sredo bil prvi dan znamenite Kolesarske dirke po Sloveniji. Trasa prve etape je namreč potekala od Murske Sobote in se zaključila v Ormožu.  Tako kot lani je dirka tudi letos ob trase – kjer je dirka potekala – privabila številne navijače. Pravzaprav je minulo sredo Ormož z okolico enostavno dihal za dirko:
  2. Ob zaključku sezone 2023/24 je Rokometni klub Jeruzalem Ormož organiziral 3. mednarodni turnir mladih FAGUS GIS. Turnir je potekal na dveh lokacijah in sicer v Športni dvorani Hardek in v Športni dvorani pri Veliki Nedelji…