Še 33 dni nas loči do začetka poletnih olimpijskih iger v Parizu, kjer bo v 329 disciplinah tekmovalo 10.500 najboljših športnikov iz celega sveta. Slovenijo bo zastopalo med 80 in 100 športnikov v 15 panogah.

Tudi letos bo v Pariz odpotovala slovenska olimpijska bakla, ki bo pred tem na  trimesečni poti obiskala vseh 212 občin Slovenije. V nekaterih občinah je bakla že bila, danes v soboto (22. junija) pa se ob 14.uri  ustavlja na športnem igrišču v Središču ob Dravi, ob 16.uri bo prispela v Ormož na atletsko igrišče Mestna graba in nadaljevala v občino Sveti Tomaž, kjer bo občanom na voljo ob 18.uri.

O bakli

Zgodba slovenske bakle se je začela pisati pred olimpijskimi igrami v Tokiu. Ustvarili so jo v jeklarni na Ravnah na Koroškem, vsak njen element spremlja močan simbolizem, kar daje bakli poseben, avtentičen slovenski pridih. Ročaj je izdelan iz bukovega lesa, ki simbolizira modrost in samozavest, objema pa ga pet olimpijskih krogov. Ti so simbol povezovanja, ene izmed ključnih vrednot Mednarodnega olimpijskega komiteja. Plamenica, oblikovana kot krona in z vgravirano silhueto Triglava, je izdelana iz nerjavečega jekla, ki pa simbolizira trdnost in trajnost. Plamen v kroni bakle širi toploto in svetlobo, simbol upanja.