Proslava se bo začela ob 18.00 uri, pol ure pred proslavo vas bo s svojim nastopom pozdravil Pihalni orkester GŠ ORMOŽ.

Slavnostni govornik na proslavi bo župan občine Ormož Danijel Vrbnjak, kulturni program v čast Dnevu državnosti pa pripravljajo osnovnošolci pod mentorstvom mag. Mateje Meško. Recital nas bo popeljal v svet Franca Ksavra Meška. Letos namreč praznujemo MEŠKOVO LETO, ki je  posvečeno 150 letnici rojstva in 60 letnici smrti duhovnika, pisatelja, pesnika in dramatika ter domoljuba Franca Ksavra Meška,  njegova – lahko bi rekli celo domoljubna razmišljanja – ob “tihih večerih”  še kako sovpadajo z rojstnim dnevom naše domovine Slovenije.

Nato bo direktor JZ za turizem, kulturo in šport Andrej Vršič predstavil prireditve v okviru Festivala Ormoško poletje 2024, sledil pa bo že prvi koncert v okviru festivala in sicer koncert Godalnega kvarteta Feguš. (Godalni kvartet Feguš je glasbeni fenomen, saj ga sestavljajo štirje bratje: violinista  Filip Feguš in Simon-Peter Feguš, violist Andrej Feguš in violončelist Jernej Feguš. Prvič so javno nastopili leta 1992 in v tej zasedbi delujejo že 30 let. So prejemniki številnih nagrad in priznanj, med drugim mestnega pečata mesta Maribor in Glazerjeve listine za dosežke na področju kulture.     Aktivna glasbena pot jih je popeljala na odre številnih evropskih prestolnic: London, Dunaj, Pariz, Berlin, Praga, Firence, Rim, Atene, Zagreb in drugih. Nastopili so v New Yorku ter Washingtonu (ZDA). Njihova biografija beleži že več 600 koncertov.  Tudi v Ormožu so že nastopili pred 6 leti…)

Godalni kvartet Feguš leta 2018 v Ormožu

 

Ob 20.30 uri drevi se bo v organizaciji Atletskega kluba Ormož začel tudi 21. ormoški ulični tek.

Ormoški nočni ulični tek za vse generacije

 

ROŽMARINKIN FESTIVAL 2024 v torek

Že v torek, na praznični dan bo od 15.ure v parku potekal ROŽMARINKIN FESTIVAL z županovim sprejemom za malčke rojene v letu 2023.  Torta bo in številne aktivnosti za vse generacije otrok…

 

V primeru dežja bo proslava potekala v Domu kulture.