Iz vsebine:

  1. V oddaji se najprej odpravljamo med okoljevarstvenike:   Regionalna razvojna agencija Podravje – Maribor je s partnerji decembra leta 2019 začela izvajati 6,2-milijonski projekt, v okviru katerega so izvedli nekaj izboljšav  življenjskih pogojev  za ogrožene rastlinske in živalske vrste rečnega in obrečnega pasu reke Drave. Projekt se zaključuje oktobra letos. Svoje dosežke so partnerji predstavili na tiskovni konferenci, ki je minuli teden potekala v Središču ob Dravi:
  2. Podjetje AGRAGOLD je tudi eno izmed podjetij, ki jim je mar za okolje. Letos so pomislili na žuželke in razpisali natečaj za izdelavo »hotelov za žuželke«. Pobudo so sprejele 3 šole v občini Ormož, za katere pa je AGRAGOLD pripravil izdatne nagrade:
  3. Ljudska univerza Ormož je letos v okviru Tedna vseživljenjskega učenja že petič pripravila PARADO UČENJA, ki je ena od 20-tih Parad učenja, ki so letos 24.maja potekale po Sloveniji. Parada je tudi letos bila namenjena vsem generacijam, širjenju kulture, promociji vseživljenjskega učenja, spodbujanju socialnega vključevanja in spodbujanju gibanja vseh generacij.
  4. Radijec Miha Deželak s svojo ekipo je letos spet na dobrodelni poti po Sloveniji z namenom, da zbere denar za otroke, ki jim stariši ne morejo privoščiti počitnic na morju. Tudi letos njegova popotovanja potekajo pod sloganom KER SI VSAK OTROK ZASLUŽI POČITNICE! Minulo soboto se je DEŽELAK JUNAK ustavil v VeLIKI NEDELJI:
  5. Konec maja je Vzgojno varstveni zavod VRTEC Ormož organiziral 8.MINI OLIMPIADO, ki je potekala na Atletskem stadionu v Ormožu. Sodelovalo je 8 vrtec iz občin Ormož, Središče ob Dravi, Sveti Tomaž in Ljutomer:
  6. Za konec pa vas želimo povabiti še na svečano akademijo ob 750 –letnici prve pisne omembe Ormoža ter osrednjo slovesnost ob praznovanju 𝗖̌𝗘𝗧𝗥𝗧𝗘𝗚𝗔 𝗢𝗕𝗖̌𝗜𝗡𝗦𝗞𝗘𝗚𝗔 𝗣𝗥𝗔𝗭𝗡𝗜𝗞𝗔 𝗢𝗕𝗖̌𝗜𝗡𝗘 𝗢𝗥𝗠𝗢𝗭̌, akademije se bo udeležila tudi predsednica države doktorica Nataša Pirc Musar… V oddaji vas osebno povabi tudi župan Danijel Vrbnjak.