Iz vsebine:
Kljub prazničnim dogodkom, ki so zaznamovali minule dni oziroma tedne v Ormožu in okolici, skrb za plodnejši jutri ubira nove poti. Pred dnevi smo bili na posvetu, ki ga je na kmetiji KOSI na Dobravi, pripravila Zadruga Kooperativa Kristal. Beseda je tekla o novih oziroma boljših semenih za pšenico in druge žitarice:
2. Minulo sredo je župan občine Ormož Danijel Vrbnjak v sodelovanju z Gimnazijo pripravil sprejem za dijake, ki so letos opravili poklicno maturo iz predšolske vzgoje v sodelovanju z gimnazijo pripravil sprejem, kjer so maturantom razdelili tudi maturitetna spričevala.
3. V Knjižnici Franca Ksavra Meška je v organizaciji Medobčinske zveze prijateljev mladine Ormož, sredi junija potekala prireditev za ZLATE BRALCE. Zlati bralci so učenci 9. razreda, ki so vseh 9 let uspešno opravili bralno značko. Gost prireditve je bil fotograf in avtor številnih fotoknjig Ciril Ambrož:
4. 𝐕 𝐩𝐨𝐧𝐞𝐝𝐞𝐥𝐣𝐞𝐤 𝟐𝟔. 𝐣𝐮𝐧𝐢𝐣𝐚 je 𝐩𝐫𝐞𝐝 𝐆𝐫𝐚𝐣𝐬𝐤𝐨 𝐩𝐫𝐢𝐬𝐭𝐚𝐯𝐨 𝐯 𝐎𝐫𝐦𝐨𝐳̌𝐮 𝐩𝐨𝐭𝐞𝐤𝐚𝐥 𝐬𝐩𝐫𝐞𝐣𝐞𝐦 𝐳𝐚 rokometaša 𝐌𝐚𝐫𝐤𝐚 𝐁𝐄𝐙𝐉𝐀𝐊𝐀, ki je pred kratkim z nemškim rokometnim klubom Magdeburg osvojil lovoriko v evropski LIGI PRVAKOV. Ormožan Marko Bezjak je svojo rokometno kariero začel v Ormožu, toliko bolj smo nanj ponosni. Sprejem je v sodelovanju z JZ TKŠ pripravil BEZO TEAM:
5. Za konec pa še o jubilejnem 20. ormoškem nočnem uličnem teku, ki je potekal 23.junija. Na štartni črti so se tudi letos zbrala znana imena iz tekaških vrst v Sloveniji. Seveda ni izostala tudi kvalitetna mednarodna zasedba. Nemalo tekačev in tekačic je bilo iz sosednje Hrvaške. Teka se je udeležila celo tekačica iz Španije:
6. Pa še na Dan športna, ki je potekal v okviru 4.občinskega praznika se spomnimo. Veliko se je dogajalo, dan pa se je zaključil z nogometno tekmo med Javno upravo in gospodarstveniki z zelo zanimivim rezultatom…