Iz vsebine:

Še pred začetkom šolskih počitnic je Občina Ormož tudi letos pripravila sprejem za odličnjake osnovnih in srednjih šol v občini. Gre za devetošolce in dijake, ki so vsa leta šolanja bili odlični. V Beli dvorani grajske pristave jih je sprejel župan Danijel Vrbnjak:

  1. 18. junija je 100 rojstni dan praznovala Angela Munda iz Bresnice. Slavljenka je jubilej slavila 4 dni pozneje, ko je rojstni dan slavil tudi njen prvorojenec Viktor. Ampak 100- ti rojstni dan je jubilej, ki je vreden vse pozornosti, tako so slavljenki prišli voščit župan občine Ormož ter predstavniki domače krajevne skupnosti Podgorci.
  2. Na olimpijske igre v Pariz bo odpotovala tudi slovenska olimpijska bakla, ki pa bo pred tem na trimesečni poti obiskala vseh 212 občin Slovenije.  V soboto 22. junija je bila v naših krajih.  Iz Središča ob Dravi je pripotovala v Ormož, iz Ormoža je isti dan odpotovala še v Sveti Tomaž.  V Ormožu smo jo dočakali na Atletskem stadionu v Mestni Grabi:
  3. V teku minulega občinskega praznika občine Ormož je potekalo tudi ribiško tekmovanje za pokal občine, ki ga v sodelovanju z občino organizira Ribiška družina Ormož. Tekmovanje poteka ekipno.
  4. V začetku junija so na OŠ Ivanjkovci pripravili ŠPORTNO AKADEMIJO, kjer so predstavili in nagradili najuspešnejše športnice in športnike na šoli. Na športno akademijo običajno povabijo kakšnega izjemno uspešnega športnika v državi. Letos so medse povabili atleta Kristjana Čeha…