Iz vsebine:
V okviru projekta, ki nosi naslov Prostor ukrajinsko- slovenskega prijateljstva, ki ga Ormoška knjižnica izvaja skupaj z regijskim oddelkom ukrajinske knjižničarske zveze v Ternopilu v Ukrajini, je Društvo Kmečkih žena Kog, minuli teden pripravilo Kulinarično delavnico. Delavnic se je skupaj z domačinkami udeležilo 10 ukrajinskih žena, ki čas vojne vihre v svoji domovini preživljajo v Ormožu:

2. V avli občinske zgradbe je na ogled razstava Iz srca in sveta, ki odstira življenje in delo pisatelja, pesnika in duhovnika; našega rojaka Franca Ksavra Meška ter osvetljuje čas, v katerem je živel in ga zaznamoval s svojimi vsestranskimi knjižnimi deli. Razstava bo na ogled do 10.maja:

3. Območna izpostava JSKD Ormož je v sodelovanju z OŠ Ormož minuli torek pripravila območno srečanje otroških z naslovom IGRAJMO SE GLEDALIŠČE. Predstavile so se 4 otroške gledališke skupine: Mlajša in starejša gledališka skupina OŠ Ormož, ter gledališki skupini OŠ Ivanjkovci in Velika Nedelja.

4. ŠPORT: Futsalerjem Meteorplasta, ki uspešno nastopajo v 1. slovenski futsal ligi, je v le treh dneh uspelo doseči dve odmevni zmagi. Najprej so v gosteh s 3 : 2 ugnali aktualne državne prvake futsalerje Dobovca, nato pa je v Ljutomeru padel še vodilni Siliko iz Vrhnike.

5. V elitni slovenski rokometni ligi so Ormožani v sedmih dneh odigrali tri tekme. Na tekmah proti Škofji Loki, novomeški Krki in ljubljanskemu Slovanu so iztržili žal le točko, kar pomeni, da je sanj o uvrstitvi v Evropo počasi konec.
6. Rokometaši Velike Nedelje se v letošnji sezoni 1. B državne rokometne lige krčevito borijo za obstanek v ligi. Tokrat so gostili ekipo Dol Hrastnika, ki se je na koncu veselila zaslužene zmage, saj je domača mlada ekipa povsem zatajila.

7. Poslavljamo se z videospotom Julije in Bena Maja Gašparič s pesmijo Prleški muzikant.