Policisti Policijske postaje Ormož so v času od 7.00 dne 6. 3. 2024 do 7.00 dne 7. 3. 2024 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

SREDA 6.3. 2024

Ob 08.43 so bili policisti obveščeni o zadrževanju štirih neznanih psov v ograji na pašniku, katero ima oškodovanka za ovce. Policisti so na kraju ugotovili, da so psi prišli iz R. Hrvaške. Ko bo pridobljena informacija od tujih varnostnih organov o lastniku psov, bo izveden ustrezen ukrep.

Ob 13.08 so policisti imeli v postopku voznika osebnega vozila, kateremu so odredili preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom. Rezultat preizkusa je pokazal 0.30 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju je bilo na kraju proti potrdilu začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Ob 04.25 so policisti na območju Središča ob Dravi prijeli 4 tujce, drž. Irana, kateri so pred tem ilegalno vstopili v našo državo. Postopek s tujci še poteka.

Napoved aktivnosti za četrtek 7. 3. 2024:
– v kolikor bi občani opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko nedovoljeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, idr.).
– vse poslušalce ponovno opozarjamo, da naj ne odpirajo prejetih SMS sporočil oz. sporočil po elektronski pošti, katera so jim neznana, saj v zadnjem času obravnavano povečano število kaznivih dejanj s področja spletnih goljufij.

Pripravili policisti PP Ormož