Iz vsebine:

  1. Pozdravljeni! Župan občine Ormož Danijel Vrbnjak in direktor Cestnega podjetja Ptuj Boris Medved sta minuli četrtek v prostorih občinske zgradbe v prisotnosti direktorice OU Milene Debeljak podpisala pogodbo za izgradnjo Tehnološkega parka Ormož. Občina Ormož je s projektom »Izgradnja tehnološkega parka« bila uspešna na javnem razpisu Ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj in si pridobila kar 1.600.000, 00 evrov nepovratnih sredstev:

 

  1. LAS UE Ormož je s svojim glavnim partnerjem: Razvojno raziskovalnim centrom ORMOŽ s pomočjo sredstev iz Evropskega sklada za regionalni razvoj ter prispevka partneric občin Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž zaključil izgradnje KOLESARNIC pri devetih šolah v vseh treh občinah. Kolesarnice so svojemu namenu predali minuli torek:

 

  1. Kmetijska svetovalna služba Ormož je minuli petek skupaj s Kmetijsko gozdarskim zavodom Maribor pripravila OCENJEVANJE RAZLIČNIH SORT IN TIPOV PARADIŽNIKA z degustacijo, ki ga pripravijo 1x letno. Letos je bilo to četrto po vrsti, ki pa je za razliko od prejšnji potekalo na ormoški tržnici:

 

 

  1. Med dogodki letošnjega Festivala POLETJE NA KOGU sta bili tudi delavnici, ki so ju naslovili SPOZNAVANJE Z VINOM. Delavnici je pripravil vinski akademik Kristijan Nedog, diplomant WSET,   kar je kratica za vodilno svetovno organizacijo s področja izobraževanj o vino.  Če kje, so takšne strokovno-družabne delavnice na Kogu vedno dobrodošle:

 

  1. Še ostajamo na Kogu. Osrednja prireditev letošnjega Festivala POLETJE NA KOGU je bila »Vinski festival s podelitvijo priznanj za ocenjena vina, postavitev klopotca  kronanje  nove –  8. kogovske vinske kraljice«…