Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 dne 1. 9. 2023 do 7.00 dne 4. 9. 2023 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

 

PETEK   1. 9. 2023

 

Ob 18.40 smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije v naselju Mihovci pri Vel Nedelji. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega vključevanja v promet trčil v osebni avtomobil. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

 

Ob 20.00 smo v Ormožu prijeli osem državljanov Afganistana, za katere je bilo ugotovljeno, da so pred tem na nedovoljen način prestopili notranjo mejo Evropske unije. Po končanem postopku so bili odpeljani v Azilni dom v Ljubljani.

 

SOBOTA 2. 9. 2023

Ob 02.00 smo na opravili dva zasega snovi, za kateri se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po preliminarnem sledi hitri postopek o prekršku Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

 

Ob 2.40 smo v Središču ob Dravi prijeli sedem državljanov Afganistana, za katere je bilo ugotovljeno, da so pred tem na nedovoljen način prestopili notranjo mejo Evropske unije. Po končanem postopku so bili odpeljani v Azilni dom v Ljubljani.

 

Ob 6.00 smo bili na kraju kaznivega dejanja Velika tatvina, vlom v osebni avtomobil v naselju Cvetkovci, po vse zbranih obvestilih bomo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

 

Ob 9.00 smo bili obveščeni o treh kaznivih dejanjih Tatvine denarja iz vozil v naselju Cvetkovci, po vse zbranih obvestilih bomo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

 

Ob 19.10 so policisti od oškodovanca sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja Izsiljevanja. Po zbranih obvestilih bodo na državno tožilstvo poslali kazensko ovadbo.

 

 

 

NEDELJA 3. 9. 2023

Ob 4.36 smo na vlaku v Ormožu izsledili tri državljane Afganistana, za katere je bilo ugotovljeno, da so predhodno na nedovoljen način prestopili notranjo mejo Evropske unije. Po končanem postopku so bili odpeljani v Azilni dom v Ljubljano.

 

Ob 6.10 smo v naselju Obrež izsledili 9 državljanov Afganistana, za katere je bilo ugotovljeno, da so predhodno na nedovoljen način prestopili notranjo mejo Evropske unije. Po končanem postopku so bili odpeljani v Azilni dom v Ljubljano.

 

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 4. 9. 2023:

  • v kolikor bi opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko nedovoljeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
  • opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok     prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, idr.).

 

Pripravili policisti PP ORMOŽ