Verjetno jih še ni veliko, ki bi vedeli, da na lokaciji nekdanje ŽAGE, na Seniku 1, v kraju na meji med občinama Ormož in Sveti Tomaž, že nekaj časa deluje Zavod oziroma Konjeniški in mladinski center ŠKATLICA. Gre za posestvo, ki ga je pred štirimi leti kupila velika ljubiteljica konj Sara Marija Širnik iz Ljubljane, ki ji v smislu načel trajnosti načrtov ne manjka. Tako je pred kratkim skupaj s partnerji predstavila zanimiv LAS projekt  “Vzpostavitev pilotnega modela trajnostnega in vključujočega konjeniškega in mladinskega centra Škatlica”, ki ga financira Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja.

 

  1. V družbi sorodnikov in prijateljev sta konec oktobra ZLATO POROKO slavila Vida in Slavko Petek s Hardeka. 50 let skupnega življenja sta okronala v galeriji Ormoškega gradu, poročni obred je opravil župan občine Ormož Danijel Vrbnjak, kot priči pa sta sodelovali Slavkovi sestri dvojčici Štefka in Jožica:

 

  1. Martinovanje 2023 se je v Ormožu začelo s tradicionalnim ocenjevanjem mladih vin, in vin za »naj špricar”. Ocenjevanje potekalo v torek v prostorih Tržnice na Kerenčičevem trgu:

 

 

  1. V Sloveniji naj bi se letno proizvedlo od 63 do 89 milijonov litrov vina, od tega je petina namenjena samooskrbi, ostalo pa je registrirana pridelava, kar pomeni, da smo na vinskem področju samooskrbni v kar 95 odstotkih, navajajo na kmetijskem ministrstvu. Tako je čas Martinovega – ko se mošt spremeni v vino – v Sloveniji že od nekdaj velik praznik. Vsako Martinovanje pa težko mine brez »krsta mošta«. Kako takšen obred opravijo člani ormoškega kulturnega društva, pa si boste lahko ogledali iz posnetka krsta mošta lansko leto:

 

  1. Za konec pa še k športu: Prleški futsal prvoligaš Meteorplast je v 5. krogu gostoval v Rogaški Slatini pri državnem prvaku Dobovcu. Poglejmo kako se je končal derbi dveh vodečih ekip prve slovenske futsal lige:

 

  1. Po kratkem premoru se na rokometna igrišča vračajo rokometaši Jeruzalema in Velike Nedelje. Obe ekipi imata pred seboj pomembni domači tekmi: