Iz vsebine:

Če kje, so Miklavževanje letos pripravili tudi v Miklavžu pri Ormožu, saj je Sveti Miklavž njihov krajevni zavetnik.  Kot po navadi so moči združili tamkajšnje Kulturno turistično društvo, osnovni šoli Miklavž pri Ormožu in Kog, Krajevna skupnost in Gasilsko društvo in pripravili pestro prireditev z prazničnim bazarjem.  Uvodoma sta zbrane pozdravila ravnatelj šole Vlado Hebar in predsednik Krajevne skupnosti Boštjan Kosajnč, višek dogajanja pa je seveda bil prihod Svetega Miklavža s spremljevalci:

 

  1. Minuli petek, 1.decembra smo tudi v Ormožu prižgali praznične lučke, prižig lučk pa povezali z otvoritvijo decembrske Severolandije in drsališča. Otvoritveni program je v sodelovanju z občino Ormož in Javnim zavodom za turizem kulturo in šport, pripravila OŠ ORMOŽ, ki je dogajanje popestrila s prazničnim bazarjem:

 

 

  1. Od praznične idile v Ormožu pa se odpravljamo na Dobravo, do kmetije KOSI, ki je znana tudi kot Kmetija KOSI IGERC. Gre za kmetijo z dolgoletno tradicijo, eno večjih v občini Ormož, ki pa je še najbolj znana po vsestransko aktivnem bivšem gospodarju Mirku Kosiju, ki pa je že leta 2016 kmetijo predal snahi Sonji in sinu Dušanu. Mlada prevzemnika danes slovita po proizvodnji odličnih jogurtov in drugih mlečnih izdelkih:

 

 

  1. DRUŠTVO SOŽITJE – DRUŠTVOZA POMOČ OSEBAM Z MOTNJAMI V DUŠEVNEM RAZVOJU OBČIN ORMOŽ, SREDIŠČE OB DRAVI IN SVETI TOMAŽ letos praznuje 50 let obstoja. Slovesnost je potekala pred kratkim, razen članov Društva, županov vseh treh občin sta se slovesnosti udeležili tudi predsednica Zveze društev Slovenije Branka PERME in direktorica Zveze Mateja de Reya:

 

 

  1. Futsalerji Meteorplasta iz Ljutomera so v pičlih dneh odigrali dve tekmi državnega prvenstva v 1. ligi. Najprej so gostovali pri Dobrepolju, nato pa v Ljutomeru gostili vrhniški Siliko. Poglejmo kako so se odrezali.

 

  1. Rokometaši Jeruzalema nadaljujejo z dobrimi igrami v letošnjem prvenstvu. Tokrat so v tekmi 11. kroga pred skoraj polnim Hardekom ugnali močno Ribnico….