Iz vsebine:

  1. Minuli teden je v Ivanjkovcih potekala javna razprava za izdelavo strokovne naloge »Opredelitev in vrednotenje terasastih vinogradov kot ključnih elementov krajine Ormoških in Ljutomerskih goric«. Namreč vse več vinogradnikov zaradi ekonomičnosti svoje vinograde na terasah želi spremeniti v vertikalne, kar pa bi ogrozilo značilnost krajine, oziroma zahteva spremembo Odloka o Krajinskih parkih.   Občini Ormož in Ljutomer sta izdelavo strokovne naloge zaupali STUDIU TSK, ki se ukvarja s krajinsko arhitekturo. Prvo fazo naloge oziroma prve ugotovitve, so predstavile krajinske arhitekte iz omenjenega studia,  in zbrale dodatne predloge in vidike udeležencev na razpravi:
  2. Na Kogu so minuli petek obeležili 45 let izhajanja Kogovskih novic. Slovesnost je potekala v Košarkini hiši, glede na število prisotnih domačinov in gostov pa se je dalo zaključiti, da so Kogovske novice v kraju dobrodošel informator, a tudi arhiv dogodkov na Kogu.
  3. V nadaljevanju pa k praznično obarvanim dogodkom: Med aktivnostmi, ki jih v Medobčinskem društvu invalidov Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž izvajajo v teku leta, je tudi delavnica izdelovanja božično-novoletnih voščilnic.
  4. Na božično-novoletne praznike se z velikim veseljem pripravljajo tudi šolarji in otroci v vrtcih. Tudi z izdelavo različnih prazničnih okraskov, ki jih z veseljem ponudijo tudi staršem in ostalim sokrajanom. Šolarji OŠ Velika Nedelja in njene podružnice v Podgorcih so stojnico z izdelki postavili kar pred šolo.
  5. Rokometni klub Ormož je minuli petek v sodelovanju s sponzorjem – podjetjem FAGUS GIS pripravil veselo in predvsem zelo pestro božično veseljačenje za najmlajše rokometaše do 10 let. Božično pustolovščino so izpeljali skupaj z Otroškim mladinskim društvom FRIDINA MIŠNICA iz Slovenske Bistrice, ki so s seboj pripeljali tudi Božička, ki pa seveda ni prišel praznih rok.
  6. Rokometaši Jeruzalemu so leto 2023 zaključili z remijem proti Gorenju iz Velenja. Glede na prikazano so vinarji tisti, ki lahko žalujejo za drugo točko…