Iz vsebine:

  1. . Minule dni sta zaznamovala Slovenski kulturni praznik in pustni čas. In najprej se ustavljamo ob osrednji občinski proslavi v čast kulturnemu prazniku, ki jo je letos v sodelovanju z Občino in Glasbeno šolo pripravila Osnovna šola Ormož.
  2. V okviru dogodkov v letošnjem MEŠKOVEM LETU, ki so posvečeni 150 letnici rojstva in 60 letnici smrti duhovnika, pisatelja, pesnika in dramatika ter domoljuba Franca Ksavra Meška    sta Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož in Knjižnica Franca Ksavra Meška ob slovenskem kulturnem prazniku odprla razstavo z naslovom IZ SRCA IN SVETA (kot je naslov Meškove pesniške zbirke iz leta 1945). Razstava je postavljena v avli občinske zgradbe:
  3. Dva dni pred Slovenskim kulturnim praznikom so avtorji (v sodelovanju s Pokrajinskim muzejem Ptuj-Ormož) odprli tudi razstavo z naslovom VINO NA MEJI oziroma VINO NA GRANICI. Gre za potujočo razstavo, ki je nastala v sodelovanju treh slovenskih in treh hrvaških državnih arhivov in predstavlja edinstven primer sodelovanja arhivov v širši regiji.
  4. Čas je tak, da ne moremo mimo domačih pustnih povork, ki so nas razveseljevale tod okrog. Z našo kamero smo bili zraven kar na treh pustnih povorkah, in danes si bomo ogledali utrinke iz FAŠENKA PO TOMAŽEVSKO, ki se je odvijal na pustno soboto dopoldne:
  5. Tudi na športnem področju se je minule dni veliko dogajalo: Rokometaši Jeruzalema so v zadnjih sedmih dneh odigrali kar tri tekme. V državnem prvenstvu, kjer držijo visoko 4. mesto, so zabeležili dve zmagi. Na Hardeku je padla Dobova, na Koroškem pa domačin iz Slovenj Gradca. V pokalnem tekmovanju žal niso bili tako uspešni. V četrtfinalu so na domačem terenu morali priznati premoč Kopru.
  6. Futsalerji Meteorplasta so v Kobaridu gostovali pri Oplastu, pri neposrednem konkurentu za tretje mesto. Ljubitelji futsala so videli zanimivo tekmo, kjer ni manjkalo lepih zadetkov in lepih potez…