1. Z uradnim podpisom pogodbe za komunalno ureditev Ekonomsko poslovne cone Glinokop Sklop 1. je občina Ormož minuli četrtek naredila nov pomemben korak v razvoju gospodarstva. Župan občine Ormož, Danijel Vrbnjak, je namreč z izbranima izvajalcema del – Komunalnim podjetjem Ormož, in podjetjem Mind inženiring,  (ki bo nadziralo izvedbo), podpisal gradbene pogodbe.

 

  1. Minulo sredo se je na svoji 5.redni seji sestal Otroški občinski svet. Glavna točka dnevnega reda je bila »Pomen lokalno pridelane hrane«. Mladi svetniki iz posameznih šol so predstavili svoja mnenja in prisluhnili Miranu Klincu – vodji oddelka za kmetijstvo na Občini Ormož:

 

  1. Med minulimi pomembnimi in množičnimi dogodki v Ormožu je v soboto bila prva seja Plenuma Gasilske zveze Slovenije v mandatu 2023 – 2028,ki običajno zaseda enkrat letno.  Razen gasilcev so se plenuma udeležili številni gostje iz vrst Uprave za zaščito in reševanje, Policije, Slovenske vojske, s svojo prisotnostjo pa sta gasilce počastila tudi predsednica države Nataša Pirc Musar in državni sekretar na Ministrstvu za obrambo Rudi Medved. V kulturnem programu  so sodelovali Ženski pevski zbor GZ Ormož, kantavtor Tadej Vesenjak in Godba veteranov Štajerske Ervina Hartmana, ki je udeležence plenuma z glasbo dočakala že pred ormoškim Domom kulture, kjer je plenum potekal:

 

  1. Sedaj pa še k ŠPORTU: Rokometna Liga NLB, kjer nastopajo že 21 leto zapored Ormožani, je vse bolj zanimiva. Trimo in Gorenje se borita za prvaka, naš predstavnik Jeruzalem pa je še vedno v boju za Evropo. Tokrat so Vinarji na Hardeku težje od pričakovanega premagali Ljubljano.

 

  1. Rokometaši Velike Nedelje se v 1. B ligi borijo za obstanek. Do konca sezone mlada ekipa na zadnjih treh tekmah potrebuje še vsaj eno zmago. Na tekmi 23. kroga proti Krškem so Bikci prikazali odlično predstavo v 1. polčasu, v nadaljevanju pa jim ni šlo vse po načrtih.