Iz vsebine:

Čeprav smo že dodobra zakorakali v novo leto, se bomo v oddaji še spomnili nekaterih predprazničnih dogodkov v decembru. Med temi je bila tudi proslava pred Dnevom samostojnosti in enotnosti, ki ga praznujemo 26. decembra:

2. Potem se odpravljamo še v predpraznično občino Središče ob Dravi, kjer je med decembrskimi dogodki, v soboto pred Božičem, potekala še PRVA velika Božična tržnica, ki jo je Tamkajšnje turistično društvo pripravilo v dvorani Sokolana:

3. 27. decembra so na Kogu pripravili Spominski dan, ki je posvečen padlim Kogovčanom v 2.svetovni vojni. Razen vencev, ki jih položijo ob spominskih obeležjih, pa slovesnost služi tudi podelitvi priznanj krajevne skupnosti. Letos so podelili srebrno in zlato plaketo ter naziv »častni krajan«. V bogatem kulturnem programu, ki je potekal po scenariju in v režiji upokojene učiteljice Anice Pevec so nastopili domači kulturniki in šolarji:

4. Še ostajamo na Kogu, kjer že od 6.januarja potekajo prireditve v okviru letošnjega Antonovanja. Gre za kulturno – versko – kulinarično – izobraževalno – športne dogodke, s posebnim poudarkom na čurkah oziroma kašastih klobasah, ki so prav z Antonovanjem na Kogu pridobile svoje novo mesto v svetu kulinaričnih posebnosti. O tem dejstvu je beseda tekla tudi na tiskovni konferenci, ki so jo organizatorji pripravili v začetku januarja:

5.Minuli petek je podjetje KOVINARSTVO ŽVEGLA v Ormoški ekonomsko poslovni coni odprlo svojo novo proizvodno halo. Z otvoritvijo so proslavili tudi 30 letnico delovanja, namreč ravno 5. januarja leta 1994 je Marjan Žvegla v Podgorcih odprl dejavnost »montaža kovinske opreme«, in dejavnost razvil tako daleč, da je bilo potrebno zgraditi tudi nove proizvodne prostore.

6. Pa še ŠPORT: Futsalerji Meteorplasta iz Ljutomera so v novo leto krenili z dvema tekmama. Najprej so v osrčju Prlekije v sklopu tekme državnega prvenstva gostili aktualne državne prvake, ekipo Dobovca. V pokalnem tekmovanju pa so v prvi od dveh tekem gostili moštvo Sevnice. Poglejte kako sta se tekmi razpletli: