Iz vsebine:

Agonija v zvezi z nameravano vzpostavitvijo azilnega doma v Središču ob Dravi se nadaljuje. Tamkajšnji Občinski svet in občani, ki so se minuli teden sestali na Zboru občanov so pooblastili župana Tonija Jelovico, da vloži upravni spor in z večimi sklepi azilnemu domu izrazili močno nasprotovanje. V najslabšem primeru se bodo poslužili državne nepokorščine:

2. Kot je znano so se občinski sveti občin Ormož, Sveti Tomaž in Središče ob Dravi pred kratkim sestali na skupni izredni seji. Razen o nedopustnosti azilnega doma v Središču ob Dravi, so se zavzeli tudi za vzpostavitev satelitskega urgentnega centra v Ormožu. Soglasno so zahtevali spremembo Uredbe o programih storitev obveznega zdravstvenega zavarovanja in da se vzpostavitev Satelitskega urgentnega centra zagotovi tudi na območju Podravja, natančneje v Ormožu.

3. Po zaključeni čistilni akciji so v Krajevni skupnosti Miklavž pri Ormožu minulo soboto sadili lipe. Leta 2020 je občina Ormož bila razglašena kot »čebelam najbolj prijazna občina« v Sloveniji, z zasaditvijo lip, ki jih namenja Krajevnim skupnostim pa to tudi dokazuje.

4. Kot veleva tradicija so člani PGD OBREŽ tudi letos na blagoslov k cerkvi Svetega duha na Grabah odnesli presmec. Kar ne bi bilo nič nenavadnega, če bi to bil navaden presmec. Ampak obreški gasilci se vsako leto potrudijo narediti kar se da dolgega. Letos, ob 100 letnici delovanja društva so spletli kar 100 metrov dolg presmec, kar je tudi rekord v njihovem vsakoletnem izdelovanju presmecev.

5. V nadaljevanju sledi še nekaj zadnjih športnih novic…