Iz vsebine:

Občina Ormož praznuje 5.občinski praznik. Številne prireditve bodo trajale vse do 20.junija. Prva prireditev  je bila minulo sredo, ko so v Miklavžu pri Ormožu odprli dograjen in obnovljen vrtec ter prostore nove Krajevne knjižnice. Oboje domačini štejejo za veliko pridobitev:

 

  1. Z novostjo pa se lahko pohvali tudi Prostovoljno gasilsko društvo ORMOŽ: minuli teden so v svoje garaže pripeljali novo tehnično-reševalno vozilo HTRV, ki je zamenjalo 17 let staro vozilo, ki so ga uporabljali do sedaj. Novo vozilo je vrhunsko opremljeno in bo v veliko pomoč gasilcev v PGD Ormož in vsem ostalim društvom v GZ ORMOŽ:

 

  1. V Ivanjkovcih letos praznujejo 50 let vrtca. Osrednja prireditev je potekala minuli petek v telovadnici tamkajšnje osnovne šole, ko so se spomnili začetkov organiziranega varstva otrok, ki sega v leto 1974 na Svetinje:

 

 

  1. Si predstavljate sončen dan pod Humom v družbi vrste konjev, njihov lastnikov in spremljevalcev ter prijetno vzdušje na kmetiji Danila Ivanuše – predsednika Društva KOČIJAŽ Loperšice? Šlo je namreč za še eno srečanje ljubiteljev konj, ki jih društvo redno prireja na različnih lokacijah v okolici:

 

 

  1. Minuli teden je v Beli dvorani grajske pristave v Ormožu potekalo odprtje razstave del nastalih na TRETJI mednarodni likovni koloniji, ki je 18.maja pod naslovom SKRIVNOSTNI SVET UMETNIKOV potekala ob ribniku v Ormožu. Razstava na ogled prinaša 71 umetniških del:

 

 

  1. V organizaciji JSKD Območna izpostava Ormož je pred kratkim potekala območna revija odraslih pevskih zborov in malih vokalnih skupin, ki jo naslavljajo KDOR POJE… Sodelovalo je 7 zborov, ki jim je prisluhnil strokovni spremljevalec Aleš Marčič:

 

 

  1.   Za mladimi rokometaši Gimnazije Ormož, Osnovne šole Ormož in Rokometnega kluba Jeruzalem Ormož je odlična sezona. Srednješolci so osvojili bron v državi, osnovnošolci iz Ormoža so postali državni prvaki, starejši dečki Jeruzalema so na zaključnem turnirju najboljše četverice zasedli 4. mesto v državi. Na račun lepih rezultatov so si mladi nadarjeni športniki prislužili tridnevni aktivni Športni vikend.