Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 dne 14. 6. 2024 do 7.00 dne 17. 6. 2024 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

 

PETEK 14. 6. 2024

 

Ob 12:00 so policisti bili obveščeni ilegalnih pribežnikih. Policisti so po prejetem obvestilu prijeli 27  tujih državljanov, kateri so nedovoljeno prestopili državno mejo. Osebe so v postopku podale namero za mednarodno zaščito in so bile po zaključenem postopku odpeljani v azilni dom.

 

Ob 22.05 so policisti osebi zasegli delno pokajen zviti cigaret z posušenimi rastlinskimi delci, za katerega obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. V primeru pozitivnega rezultata testa bo zoper kršitelja uveden postopek o prekršku.

 

SOBOTA 15. 6. 2024

 

Tega dne nismo obravnavali pomembnejših dogodkov.

 

NEDELJA 16 .6 . 2024

 

Ob 16.29 smo obravnavali kaznivo dejanje Goljufije. Neznanec je preko spleta prijaviteljico z lažnim prikazovanjem dejanskih okoliščin, da jih bo uredil kredit, spravil v zmoto in jo zapeljal, da je v škodo svojega premoženja neznancu nakazala  3.905,00 eurov, s čimer si je neznani storilec protipravno korist. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

 

Ob 17.28 smo posredovali pri sporu med zakoncema. Zoper oba sledi hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku zaradi kršitve 4. odstavka 6. člena Zakona o varstvu javnega reda in miru.

 

 

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 17. 6. 2024:

– v kolikor bi  opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so  lahko nedovoljeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.

 

– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v     cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok     prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, idr.).

 

– vse poslušalce ponovno opozarjamo, da naj ne odpirajo prejetih SMS sporočil oz. sporočil po elektronski pošti, katera so jim neznana, saj v zadnjem času obravnavano povečano število kaznivih dejanj s področja spletnih goljufij.

 

Pripravili policisti PP ORMOŽ