V okviru projekta Kajžarfesta 2016 se je danes ob 13.uri v gostišču Breholc začela javna razprava z naslovom: Kmetijstvo – marketing in prodaja.
Razen zainteresirane javnosti oziroma kmetov ter kmetijskih podjetij, župana Alojza Soka, in predsednika KS Miklavž pri Ormožu so na razpravi prisotni Velislav Žvipelj, direktor Slovenskega regionalnega razvojnega sklada, ki je ustanovljen kot finančna pomoč kmetom. Sedež ima v Ribnici, in res je, da za ta Sklad ve malo kmetov, čeprav imajo pri njih možnost najeti različne oblike ugodnih razpisov. (Na primer: čez dva dni bo razpis za pridelovalce mleka).
Potem sta svoje izkušnje na področju marketinga predstavila Izok Sila iz podjetja SILA Consulting, in Neja Škrinjar iz podjetja Goriška Brda.

Zlatko Zadravec direktor Javne razvojne agencije Ormož, pa je naznanil, da pa je država končno odobrila Lokalno akcijsko skupino UE Ormož, za katero si v Ormožu prizadevamo že kar nekaj časa. To, seveda pomeni določena nepovratna sredstva za določene dejavnosti s področja turizma, kmetijstva, malih obrti in podobno… Več o korakih, ki tej veseli novici sledijo pa boste lahko slišali v oddaji AKTUALNO, v petek ob 20.30 uri oziroma takoj po Kmetijski oddaji Med polji in vinogradi. Ponovitve oddaje AKTUALNO pa so v soboto in nedeljo ob 10.uri.