Zgodba spletena med vinogradniki – kooperanti Kmetijske zadruge in družbo P&F Jeruzalem Ormož še vedno ni zaključena, čeprav je na prvi pogled zelo preprosta:
Vinogradniki želijo plačilo za svoje grozdje. V kolikor plačila ne dobijo bodo organizirali javni protest. A so v družbi P&F – kar se tiče dejstva, da so jim vinogradniki v petih letih, kar sodelujejo, v povprečju dostavili 30-odstotkov manj grozdja kot zahteva pogodba – neomajni. (Gre za sporni del oziroma odškodnino 204.000 evrov za leto 2012 in 200.000 evrov za leto 2013).
Direktor družbe P&F Jeruzalem Ormož in P&F Jeruzalem Ljutomer MITJA HERGA je na današnji tiskovni konferenci povedal:

Na vprašanje, zakaj pa je družba P&F – glede na s strani Kmetijske zadruge vsakoletno neizpolnjeno pogodbo – ukrepala šele lani, pa Mitja Herga odgovarja:

Družbi P&F Jeruzalem Ormož in P&F Jeruzalem Ljutomer grozdje preko Kmetijske zadruge Ormož dobavlja 319 vinogradnikov, da pa je v letu 2013 bilo kar 66 takšnih, ki kljub pogodbam v ormoško oziroma ljutomersko klet niso pripeljali niti kilograma grozdja. In zaradi teh so končno oškodovani vsi. Kar pa bi Kmetijska zadruga morala reševati znotraj svojih krogov, je še dodal Herga. Več bo znanega prihodnji teden, oziroma v ponedeljek ko se bo sestanku predstavnikov ene in druge strani pridružil tudi lastnik kleti Vladimir Puklavec.