Naslovna slika: Prizorišče umora v Trnovcih (Foto: DELO)

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure, dne 5. 7. 6. 2013 do 7:00 ure dne 8. 7. 2013, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 5. 7. 2013

Ob 09.30 uri so ormoški policisti bili obveščeni o vlomu v delikomat v Ormožu od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Za neznanim storilcem še zbiramo obvestila in bomo po zaključku napisali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo.

Ob 09.50 uri so bili obveščeni o poškodbi pnevmatik na osebnem vozilu v Mihovcih pri Veliki Nedelji. Na kraju zaenkrat nismo ugotovili elementov kaznivega dejanja, zato smo zadevo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 13.10 uri so v Središču ob Dravi opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategarije. Do nesreče je prišlo zaradi nepravilnega vključevanja enega od voznikov. Kršitelju smo na kraju izdali plačilni nalog.

Ob 13.59 uri so v Lunovcu opravili ogled kraja poškodovanja tuje stvari. Na okrožno državno tožilstvo bomo v zvezi zadeve podali poročilo.

Ob 14.34 uri so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na območju Velikega Brebrovnika. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je ena oseba grozila s pretepom drugi. Kršitelj je bil na kraju opozorjen.

Ob 22.16 uri so bili obveščeni o poškodbi osebe v Trnovcih. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je oseba na kraju zaradi dobljenih poškodb umrla. Opravljen je bil ogled kraja, kjer je bilo ugotovljeno, da so v danem primeru podani elementi kaznivega dejanja umora. Nadaljnji postopek so prevzeli kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor.

SOBOTA 6. 7. 2013

Ob 13.57 uri so bili s strani oškodovanke obveščeni, da jo nadlegujejo znane osebe. Patrulja je na kraju ugotovila, da gre v danem primeru za nagajanje mladoletnikov preko domofona. Ker kršitev javnega reda in miru ni bila ugotovljena, bodo policisti opravili opozorilne razgovore z mladoletniki v prisotnosti staršev.

Ob 21.43 uri so opravili ogled požara na gospodarskem poslopju na območju Pušencev. Z zbiranjem obvestilom in ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je požar nastal zaradi udara strele. Zadeva bo zaključena s poročilom na okrožno državno tožilstvo.

23.19 uri so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v gostinskem lokalu na območju Ormoža, kjer glasna glasba in hrup moti občana pri nočnem počitku. Patrulja je na kraju izrekla opozorilo po Zakonu o javnem redu in miru.

Ob 23.46 uri so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na regionalni cesti izven naselja Krčevina. Na kraju ugotovljeno, da se je neznani voznik z vozilom prevrnil po vozišču in kraj zapustil. Po zbranih obvestilih bomo zadevo ustrezno zaključili.

Ob 01.40 uri so opravili intervencijo v Ormožu, kjer je bil moten nočni počitek. Kršiteljem smo na kraju izdali plačilna naloga, zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.

NEDELJA 7. 7. 2013

Ob 18.30 uri so na Kogu opravili intervencijo. Na kraju je bilo ugotovljeno da je prišlo do spora med zakoncema. Zadeva je zaključena z uradnim zaznamkom.

Ob 19.30 uri so v naselju Zasavci opravili ogled kraja požara, do katerega je prišlo tekom prejšnje noči. Ugotovljeno je bilo, da je do požara na nenaseljenem objektu prišlo zaradi udara strele. Sledi poročilo na pristojno Okrožno državno tožilstvo.

Ob 22.30 uri so v Cvetkovcih opravili ogled kraja povoženja divjadi in sicer je voznik os. avtomobila povozil srno in si poškodoval vozilo. Izdano mu je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 00.55 uri so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v naselju Sv. Tomaž. Ugotovljeno je bilo, da so podani elementi KD nasilja v družini. Zoper kršitelja je bilo odrejeno pridržanje in izrečen ukrep prepovedi približevanja. Po zbranih obvestilih in dokazih bo na pristojno okrožno državno tožilstvo podana kazenska ovadba.


Napoved aktivnosti za ponedeljek, dne 8. 7. 2013:

Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti, kjer bomo tudi opravljali kontrolo prometa vključno z meritvami hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti.
Prav tako bomo dali poudarek na kontroli eno slednih vozil.

PRIPRAVILA:
Jožef Magdič, policist I
in Edvard Cvetko, komandir, višji policijski inšepktor II