Letos mineva 20 let, odkar imamo v Ormožu lokalni televizijski program

Vse skupaj se je v letu 1994/1995 pričelo z oddajo »Zluftana slatina«, ki jo je pripravljal in vodil Tomaž Raušl Žaža, ki je poleg urednika Petra Ivanuše opravljal tudi novinarska dela. Prvo snemalno ekipo so med drugimi sestavljali Danilo Ivanuša, Vukašin Nikolič – Vule, Boris Notersberg in Dušan Parpotnik. Danilo Ivanuša pa je v sodelovanju z Dušanom Prapotnikom opravljal tudi dela montažerja in priskrbel kamere in vso tehniko, ki je potrebna za pripravo televizijskih oddaj.

Danilo Ivanuša, s.p. ostaja pionir ormoškega televizijskega programa

Ob pomoči mnogih drugih, ki so se tudi preizkušali kot snemalci, novinarji in montažerji, je Danilo Ivanuša kmalu začel s pripravo oddaj UTRIP ORMOŽA. Oddaja je na programu KTV ORMOŽ bila najprej 1 x mesečno, od leta 2000, ko je v okviru svojega podjetja Elektro ISM zaposlil snemalca in montažerja Franca Lukmana, pa smo s pripravo magazinsko informativne oddaje UTRIP ORMOŽA pričeli vsak teden. In v 20 letih pripravili 700 oddaj.
V času direktorja Marijana Premuša, smo tedenski program razširili še na pogovorno oddajo »Med nami povedano«, na dve športni oddaji na teden, v času direktorja Antona Šalamona pa dodali oddajo »Kultura na Ormoškem«, v sklopu katere smo predvajali različne koncerte in prireditve v celoti; ter oddajo »Aktualno« v kateri smo predvajali posnetke tiskovnih konferenc in podobno. Vsa ta leta smo snemali in v celoti predvajali tudi seje Občinskega sveta Ormož, in izmenjevali program z drugimi lokalnimi televizijami.
V letih 2003, 2004 in 2005 smo delali tudi za informativni program televizije TELE M (Regionalni center RTV SLO) in kmetijsko oddajo »Ljudje in zemlja«. V času PIKA TV (Ljubljana) pa smo prispevke z Ormoškega konca delati tudi za njihovo informativno oddajo MREŽA.
Vsekakor je bogat arhiv ormoške TV kot zakladnica, saj smo v dvajsetih letih zabeležili okrog 5 tisoč dogodkov v občinah Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž.

Program KTV ORMOŽ trenutno v postopku reorganizacije

Žal pa se je vsesplošna finančna kriza dotaknila tudi programa naše KTV, tako smo v tem času v postopku reorganizacije. Kot ste verjetno opazili, smo program omejili samo na oddajo UTRIP ORMOŽA in dve športni oddaji, ter oddaje PeTV Ptuj in CaTV Gorišnica. Po načrtih pa bi z običajnim programom in s pripravo vseh običajnih oddaj ZNOVA začeli s 01.septembrom, ko se bomo od naših dvajsetletnih gostiteljev Ivanuševih na Ljutomerski 12, preselili v Ormoški dom kulture.

Karolina Putarek, novinarka
Uroš Krstič, novinar, snemalec, montažer
in Anton Šalamon, direktor KTV ORMOŽ