V Ormožu je minulo nedeljo v organizaciji ATLETSKEGA KLUBA ORMOŽ potekal 21.ormoški polmaraton. Gre za množično prireditev, oziroma odprto prvenstvo Slovenije, na katerem so letos sodelovali tudi veterani in policija:

Ormoški polmaraton je verjetno najmnožičnejša prireditev v Ormožu. Letos je to bil že 21.polmaraton, ki ga organizira Atletski klub Ormož, sodelovalo je 454 tekačev. Od tega jih je 5, 10 ali 21 kilometrov preteklo 260, ostali tekmovalci pa so bili otroci iz vrtcev, osnovnošolci in dijaki.

150 metrsko traso so najprej pretekli dečki stari od treh do 6 let, ki predstavljalo CICI kategorijo, drugo skupino, prav tako CICI kategorijo, pa so predstavljale deklice. Največ sodelujočih v CICI kategoriji je bilo otrok iz ŠPORTNE šole DADA, ter iz vrtca Sveti Tomaž in otroci Črenševcev, iz Judo kluba Gorišnica, iz ŠD Sloparca ter iz Podgorcev.

Potem so se v tek na 300 metrov podali pionirji stari osem ali devet let. Najprej fantje. Potem pa še pionirke iste starosti. Med tekmovalci so prav tako bili člani Športne šole DADA, iz OŠ Sveti Tomaž, iz Črenševec, iz Športnih društev Sloparca Beltinci in Šmarnogorska navezava ter iz Zreč.

Naslednja skupina tekačev je bila mešana. Otroci rojeni leta 2011 in 2012 so tekli na 600 metrov. Šlo je za mlade atlete iz športne šole DADA, iz Osnovnih šol Sveti Tomaž, Ormož in Miklavž pri Ormožu, iz Judo kluba Gorišnica, iz ŠD Sloparca Beltinci, in Atletskega kluba Poljane.

Iz istih klubov oziroma društev ali šol, ki so se jim pridružili še mladi tekači iz Atletskega društva Štajerska in Športno ribiškega društva Pristan Frankovci, so bili tudi otroci rojeni leta 2009, ali leta 2010. Tekli so na 900 metrov, kar pomeni 3 kroge po atletski stezi.

Na 1200 metrov, kar pomeni štirje krogi po atletski stezi, pa so se podali otroci rojeni leta 2007 in 2008. Gre za mlade športnike iz OŠ Sveti Tomaž in Športnega društva Sloperce Beltinci.

Sledil je še štafetni tek, posebej za dečke in posebaj deklice. Sodelovali so šolarji iz šol Uprave enote Ormož. Med dečki se je najboljše odrezala OŠ ORMOŽ, pred šolama Sveti Tomaž in Velika Nedelja. Med deklicami pa učenke iz OŠ Miklavž pri Ormožu, druge so bile šolarke OŠ Ormož in tretje iz OŠ Velika Nedelja.

Pred polmaratonskim tekom na 5, 10 in 21 kilometrov je zbrane pozdravil župan občine Ormož Danijel Vrbnjak, ki se je tudi sam podal v tek na 10 kilometrov. Maratonci so štartali skupaj, potem pa pretekli vsak svojo težavnostno progo, s tem, da so rezultati kategorizirani, tako za ženske, kot moške po letih. Kar pomeni do 35 let, od 36 do 50 let in nad 50 let. Letos so se v vseh treh tekaških dolžinah pomerili tudi člani Policijskega športnega društva; na 10 kilometrov pa so tekli tudi veterani – člani veteranske zveze Slovenije.
Jožica Rogelj je tako bila zmagovalka v svoji kategoriji – v kategoriji veteranov. Sicer pa je absolutna zmagovalka med ženskami na 10 kilometrov bila 35 letna Andreja Goričan iz AK ORMOŽ s časom 43minut in 3 desetinke sekunde; absolutni zmagovalec na 10 kilometrov med moškimi s časom 32minut in 8 desetink sekunde pa je bil Blaž Orešnik prav tako iz ormoškega Atletskega kluba.

Kar se tiče ostalih rezultatov, je v teku na 5 kilometrov s časom 17min 33 sek bil absolutni zmagovalec Amadej Petelinšek iz Tekaškega društva Utrip Žalec, med moškimi; med ženskami pa s časom 21 min 54sek Nataša Marinac iz PU Koper.

Še najbolj pa so z rezultati navdušili tekači na 21, kilometrov. Absolutna zmagovalka s časom 1 uro 22 minut in 7 desetink sekunde je bila 40-letna Jasmina Pitamic Vojska iz bližine Cerknega. Med moškimi tekmovalci na 21 kilometrov pa je absolutni zmagovalec bil 41-letni Janez Mulej, iz Blejske Dobrave pri Jesenicah, ki je stezo pretekel v 1 uri, 12 minut in 35 sekund.

21 kilometrov pa so uspešno pretekli tudi tekmovalci ormoškega atletskega kluba: Branko Kmetic, ki je pristal na 4.mestu; Sašo Pečnik na 7 , Bojan Vozlič na 8 in Marjan Alt, ki je bil 10.
Med ženskami članicami AK Ormož se je v tek na 21 kilometrov podala Nina Alt Doma, ki je pristala na 6.mestu. Med tekmovalkami je bila tudi nekdanja Ormožanka Morana Vouk Nikolić, ki danes živi v Zagrebu.
Ormoški polmaraton je znan po množičnosti, a tudi po določenih atraktivnih popestritvah. Letos so organizatorji poskrbeli za napihljiva otroška igrala in za padalca ptujskega Aero kluba, ki sta prireditev počastila s prihodom z neba…

Tako visoke udeležbe tekmovalcev na ormoškem polmaratonu ne pomni niti predsednik AK ORMOŽ IVEK GOLOB, ki že od vsega začetka deluje kot koordinator prireditve. Ob zaključku se je zahvalil vsem sponzorjem in vsem, ki so pomagali pri organizaciji.