Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 3. 1. 2020, do 7:00 ure dne 6. 1. 2020 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:


PETEK 3. 1. 2020:

Ob 17.45 smo bili napoteni na območje Gomile pri Kogu, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo.

Ob 20.22 smo bili napoteni v Psihiatrično bolnišnico Ormož v zvezi prometne nesreče na območju Murske Sobote, kjer je bilo izdano potrdilo o telesnih poškodbah ter opravljeni razgovori z udeleženci prometne nesreče.

SOBOTA 4. 1. 2020

Ob 10.17 smo bili obveščeni o namerni poškodbi parkiranega vozila v Ormožu. Patrulja je na kraju ugotovila, da je neznani storilec poškodoval parkiran osebni avtomobil. Oškodovanec je podal predlog za pregon kaznivega dejanja Poškodovanje tuje stvari. Po zbranih vseh obvestilih bomo na državno tožilstvo napisali kazensko ovadbo.

Ob 13.30 smo v okolici Ormoža prijeli dva tujca, za katera je bilo v postopku ugotovljeno, da gre za državljana Afganistana, katera sta pred tem ilegalno vstopila v državo. Nato smo v Ormožu izsledili še izsledili dve osebi, ki sta bili tudi državljana Afganistana in sta prav tako ilegalno prestopila državno mejo na območju Središča ob Dravi.

Ob 14.10 smo bili obveščeni o poškodbi vozila na parkirnem prostoru. Patrulja je opravila ogled poškodb na vozilu in zadevo zaključila z uradnim zaznamkom.


NEDELJA 5. 1. 2020

V dopoldanskem času smo hrvaškim varnostnim organom vrnili 4 včeraj prijete tujce.

Ob 20.35 smo občanki iz občine Sveti Tomaž nudili pomoč v vstopu v njeno stanovanje, saj so bile vhodna vrata, ki vodijo k njenemu stanovanju zaklenjena.

Ob 21.12 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem stanovanju na območju občine Središče ob Dravi. Patrulja je na kraju ugotovila, da so podani elementi kaznivega dejanja »nasilja v družini«. Zoper kršitelja je bilo odrejeno pridržanje po Zakonu o kazenskem postopku. Kršitelju je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja oškodovanki po Zakonu o nalogah in pooblastilih policije. S strani oškodovanke sprejet zapisnik o sprejetju ustne kazenske ovadbe. Po zbranih obvestilih bomo zoper kršitelja napisali kazensko ovadbo na državno tožilstvo.


Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 6. 1. 2020:

– Ob rednem delu bomo opravljali kontrolo prometa, s poudarkom na ugotavljanju psihofizičnega stanja voznikov in hitrosti vožnje.

Pripravila:
Franc Lesjak, višji policist I
in
Edvard Cvetko, komandir