Obrat Carthago v Ormožu je danes začel s proizvodnjo v Ormožu. V obratu zaenkrat dela 183 ljudi – 103 so  prezaposlili iz tovarne v Odrancih, 80 pa jih začelo delati na novo. Kot je znano bodo v Ormožu izdelovali priljubljena manjša počitniška vozila Malibu Van.

S selitvijo proizvodnje predelanih kombijev Malibu Van iz Odrancev v Ormož se tam sprošča prostor za krepitev proizvodnje večjih avtodomov,  zato bodo tudi v Odrancih še dodatno zaposlovali.
Sicer pa Carthago že naslednje leto v Ormožu namerava imeti 300 delovnih mest, saj naj bi takrat proizvedli že najmanj 3.000 vozil letno.
Na današnji prvi dan proizvodnje v Ormožu sta obrat obiskala tudi župan Danijel Vrbnjak in direktorica Občinske uprave Milena Debeljak. Ob pričetku proizvodnje je župan Danijel Vrbnjak zapeljal prvo vozilo na trak, kar so zaposleni, med katerimi sta bila tudi direktorja Carthaga d.o.o., Sandra Županec in Stefan Weiß, pospremili z bučnim aplavzpm.    Vsi zaposleni v Ormožu so za spomin na PRVI proivodni dan v Ormožu prejeli majice z napisom »No. 1« (številka 1). Številka označuje tako pripadnost prvi ekipi novega obrata kot simboliko zmagovalnega Malibu Vana, ki leta zapovrstjo  ostaja na prvem mestu svoje kategorije pri izboru za »Reisemobil des Jahres« v Nemčiji.

Foto: ARHIV Carthago d.o.o.

 

Nova delovna mesta, tehnološko dovršena tovarna, okolju prijazna proizvodnja
Na več kot 100.000 kvadratnih metrih v Ormožu je zrasel  sodoben in hkrati okolju prijazen proizvodni obrat, ki ob začetku proizvodnje zagotavlja 183 sodelavcem sigurna delovna mesta.  Čez približno 2 tedna bo proizvodnjo zapustilo tudi že prvo gotovo vozilo.   Premierni model, številka 1 je tipičen primer oblikovnega sloga Malibu Vana kot komfortnega vozila višjega razreda: vrhunski model Malibu Van GT first class -two rooms 640 LE RB odlikuje inovativen tloris z edinstvenim konceptom dveh ločenih sob in občutkom prostornosti.