Na Ptuju je v torek potekal strokovni posvet »SLADKORNA PESA – NOVI IZZIVI«, ki so ga organizirali Združenje pridelovalcev Sladkorne pese, KGZS Zavod Ptuj in evropski poslanec Franc Bogovič. Nova spoznanja na področju pridelave sladkorja v Evropi namreč terjajo odgovore predvsem na pripravljenost zainteresiranih za pridelavo sladkorne pese; za prispevek k zagonskim sredstvom in organiziranost pridelovalcev:

2. Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Ormož je ena aktivnejših organizacij tod okrog. Združuje udeleženke in udeležence vojne za Slovenijo iz občin Ormož, Sveti Tomaž In Središče ob Dravi. Za njimi je zelo uspešno leto, saj so uresničili vse svoje načrte in še več:

3. Roman Ferija Lainščka LOČIL BOM PENO OD VALOV je bil izbran za maturitetno branje 2016. Tako so pisatelja, pesnika in dramatika dijaki ormoške gimnazije povabili medse, in zanj imeli kup vprašanj, na katere jim je z veseljem odgovarjal:

4. V ormoškem Mladinskem centru so v teku zimskih počitnic tudi letos pripravili dve zanimivi počitniški delavnici, ena je bila na temo, kako postati močan, da gore premikaš, druga pa je bila plesno gibalna. Šli smo pogledat, kako poteka plesno gibalna delavnica, ki bi naj zadišala po topli Afriki:

5. Enako zanimiva pa je bila tudi počitniška delavnica, kjer so udeleženci izdelovali »prleške bobike«. Delavnica je potekala v ormoški knjižnici pod vodstvom rokodelke Branke Janežič:

6. Pa še med debaterke na ormoško gimnazijo smo se odpravili. Dijakinje so se namreč konec januarja udeležile mednarodnega debatnega turnirja v Estoniji, in se vrnile polne prelepih spominov:
7. Med športnimi dogodki v nadaljevanju se bomo odpravili med futsalerje oziroma na tekmo med moštvi Tomaž in Kebelj; poročali z rokometnih terenov in o aktivnostih ormoških strelcev: Namreč Urška Kuharič in Kevin Venta se ob koncu tedna odpravljata na evropsko strelsko tekmovanje na Madžarsko, kjer se bodo delile še zadnje vstopnice za olimpijske igre v Rio de Jaineru.

Vabljeni k ogledu oddaje, nocoj ob 20.uri. (Ponovitve so v petek ob 10.in 16.uri, v sdoboto ob 18.uri in v nedeljo ob 11. in 18.uri. Oddajo pa si lahko ogledate tudi na tej spletni strani).

Naslovna fotografija: Bobike iz počitniških delavnic v knjižnici (Foto: Vule Nikolić)