Ormožani uspešni na zaključnem turnirju za DP Slovenije v kickboxingu na Ptuju
V soboto 25. maja 2013 je v športni dvorani srednješolskega centra Ptuj potekal finalni turnir za državno prvenstvo v kickboxingu, v disciplinah point fighting, low kick in glasbenih formah, ki ga je organizirala Kickboxing zveze Slovenije in Klub borilnih veščin Ptuj. Na tekmovanju je sodelovalo 166 tekmovalcev iz 17 klubov v kategorijah starejši kadeti, mladinci, člani in veterani.
Iz Kluba borilnih veščin Ormož se je tekmovanja udeležilo 5 tekmovalcev, trenerja Danilo in Milan Korotaj ter sodnica Tončka Kaluža.
Na turnirju so tekmovalci, v disciplini point fighting (PF), dosegli naslednje uvrstitve:
Lan Kokol mlajši kadeti do 37 kg; 2. mesto
Lan Kokol mlajši kadeti do 42 kg; 3. mesto
Nejc Korotaj mlajši kadeti do 37 kg; 5.- 8. mesto
Nejc Korotaj mlajši kadeti do 37 kg; 5.- 8. mesto
Rok Tomažič starejši kadeti do 52 kg; 1. mesto
Matjaž Pleh mladinci do 57 kg; 3. mesto
Dejan Kociper mladinci do 57 kg; 2. mesto

Ormožani so s trenerjema Danilom in Milanom Korotajem zadovoljni zapustili Ptuj.

Rok Tomažič je osvojil naslov državnega prvaka v kategoriji starejših kadetov do 52 kg. V kategoriji mladincev do 57 kg je državni podprvak Dejan Kociper, skupno tretji v kategoriji mladincev do 57 kg je Matjaž Pleh. Tudi med najmlajšimi tekmovalci kluba se je Lan Kokol, z osvojenim tretjim mestom, domov vrnil z bronastim odličjem, kar je njegov največji uspeh v tekmovanjih za državno prvenstvo Slovenije.

Zaključni turnir je bil zadnji turnir v letošnjem letu v tekmovanjih za državno prvenstvo. Tekmovalci se bodo pred počitnicami udeležili še nekaj mednarodnih turnirjev, člani državne reprezentance pa se bodo med 31. majem in 2 junijem letošnjega leta udeležili 18. tekmovanja za svetovni pokal BESTFIGHTER v Riminiju, Italija.