ROKOMET, NLB Leasing liga, 17. krog:
Letos le dve točki iz gostovanj
Na prvi tekmi drugega dela prvenstva sta zasedbi Jeruzalema in Izole, ki bosta danes zvečer ob 19.00 uri nasprotnika v Izoli, doživela poraza. Ormožani so pričakovano klonili v Velenju (33 : 20), več od gostovanja v Slovenj Gradcu pa so zagotovo pričakovali Primorci, ki so se morali sprijazniti z visokim porazom (32 : 24). V prvem delu sezone so na Hardeku slavili gostitelji z izidom 30 : 27, tokrat pa bodo zaradi domačega in vročega terena v Kraški v rahli vlogi favorita Izolani. Slednji že četrto sezono zapored nastopajo v elitnem društvu (Vinarji trinajstič zapored) in čeprav so zmeraj eden glavnih kandidatov za izpad iz lige se po zaslugi trme in fanatičnega vzdušja na domačem igrišču rešujejo selitve v 1. B ligo. Še več, Izola je zadnje tri sezone končala na sedmem, devetem in desetem mestu. V preteklosti so Ormožani v Kraški osvojili le dvakrat točke. Prvič so 12. maja 2012 zmagali z izidom 26 : 24, drugič so 20. aprila 2013 remizirali s 34 : 34. Četa trenerja Saše Prapotnika bi se tudi tokrat zadovoljila z osvojeno točko, ki bi ekipi dal dodatno motivacijo pred nadaljevanjem prvenstva:” V Izoli se točke težko osvajajo, še posebej če gre za ekipe, ki so po kvaliteti izenačene kot sta to ekipi Izole in Jeruzalema. V doslej trinajstih medsebojnih tekmah sta obe zmagali po šestkrat in enkrat remizirali. Tudi to je podatek, ki kaže na izenačenost obeh moštev in takšno izenačenost pričakujemo tudi tokrat. Naša želja je, da v zadnjih deset minut tekme pridemo v egalu in nato poskušamo presenetiti gostitelje, ki nujno potrebujejo točke in so zaradi domačega terena v rahli prednosti, vendar imajo na svojem hrbtu tudi breme po nujni zmagi. Verjamemo, da se bo kazalec na tehtnici prevesil na našo stran in da bodo točke odpotovale za Ormož,” je povedal trener Jeruzalema Saša Prapotnik. Jeruzalem je letos precej domačinska ekipa, katera je 87 odstotkov točk osvojila na domačem Hardeku. V gosteh so Vinarji osvojili le dve točki in še to proti zadnjeuvrščenem Krškem. To zgodbo verjamejo, da so sposobni v Izoli spremeniti in s pomočjo kapetana Bojana Čudiča, ki je ta teden pričel s treningi, začeti zbirati točke tudi na gostovanju. Nekaj težav so trenerju Prapotniku pri izpeljavi treningov povzročale bolezni določenih igralcev, vendar bodo vsi stisnili zobe in zaigrali v Izoli.
Jeruzalem čaka zmeraj neugodno gostovanje v Izoli.

Jeruzalem čaka zmeraj neugodno gostovanje v Izoli.

ROKOMET, 1. B SRL, 16. krog:
Radeče so v naletu in v vlogi favorita

Pred Veliko Nedeljo je težko gostovanje pri zasedbi Radeč, ki je presenetila v prejšnjem krogu preveč pustno razpoloženo ekipo Gorišnice. Sicer so varovanci trenerja Tomija Matjašiča v tem prvenstvu zmagali le dvakrat. Poraza so nanesli prav Radečam (30 : 27) in Cerkljam (36 : 27) ter remizirali z Grosupljem (31 : 31). Za zagotovitev obstanka v ligi bo potrebno hitro pričeti z osvajanjem točk. Pred Veliko Nedeljo pa sta pomembni gostovanji v Radečah ter Cerkljah in med vmes še domača tekma proti močni ekipi Šmartnega. Ekipa je imela precej težav s poškodbami in boleznimi, kar se je poznalo na zadnji tekmi in domačem porazu proti Brežicam (27 : 34). Radeče so v zadnjih šestih tekmah zmagale štirikrat in si bistveno popravile stanje na “bančnem računu točk”. Ob tem je ekipo okrepil Luka Kikanovič, letnik 1996 iz Celja, ki bo prav proti Veliki Nedelji odigral svoje prve minute v novem dresu. Favorit tekme so zagotovo gostitelji.

Pri Veliki Nedelji upajo na presenečenje v Radečah.

Pri Veliki Nedelji upajo na presenečenje v Radečah.

Pripravljalna tekma kadetov v Varaždinu (letniki 1998 in mlajši):
Odlična obramba, slabši napad
GRK Varaždin – Jeruzalem 14 : 19 (7 : 8)
Jeruzalem: Šutalo (16 obramb); Niedorfer 1, Ozmec 6, Horvat 5, Žižek Cvetko 2, Kavčič 1, Belec 1, Ulaga 2, G. Hebar 1.
Okrnjena zasedba Jeruzalema (poškodbe, bolezni, počitnice) je v Varaždinu v prelepi dvorani Arena namesto treninga odigrala tekmo proti sovrstnikom Varaždina. Tekma je trajala 2 x 25 minut, z čvrsto igro v obrambi pa so se znova izkazali Jeruzalemčki, ki so ob tem imeli še razpoloženega vratarja Šutala. Čez dober teden ekipo čaka nastop v Zlatorogu proti Celju. To bo veliki derbi še neporaženih ekip v polfinalu državnega prvenstva skupine B.

Dominik Ozmec (kadeti, letnik 1998 in mlajši) je s svojimi kolegi slavil na pripravljalni tekmi v Varaždinu.

Dominik Ozmec (kadeti, letnik 1998 in mlajši) je s svojimi kolegi slavil na pripravljalni tekmi v Varaždinu.

ROKOMET, tujina:

Marko Bezjak & com. premagali zmagovalca Lige prvakov

Z odlično igro so se znova izkazali rokometaši Magdeburga, kjer drugo sezono zapored nastopa Ormožan Marko Bezjak. Magdeburg je s 30 : 26 slavil na vročem gostovanju v Flensburgu, ki je lani presenetljivo, vendar zasluženo osvojil Ligo prvakov. Bezjak, ki tokrat ni imel svojega dne je tekmo končal pri enem zadetku. Vratar Andersson, švedski reprezentant, mu je v 1. polčasu zaustavil nizke mete, v 2. polčasu pa visoke mete:” To ni bil moj dan, ampak pomembna je zmaga. Zaradi ekipnega duha smo si priborili to zmago. Prav vsak igralec je v določenem momentu dodal delež k končnemu ter zelo uspešnemu mozaiku,” je po tekmi povedal Bezjak. Prvo ime Magdeburga, ki je v ligi zmagal destič zapored je bil danski vratar Green. Blestel je tudi avstrijski reprezentant Weber s kar 10 zadetki. Drugi Slovenec Natek je dodal dva zadetka. Magdeburg se je povzpel na tretje mesto Bundeslige.
Bezjaku in Natku odlično gre v Magdeburgu, ki trenutno zaseda visoko tretje mesto v Bundesligi.

Bezjaku in Natku odlično gre v Magdeburgu, ki trenutno zaseda visoko tretje mesto v Bundesligi.