BORILNE VEŠČINE:
Uspešen zaključek Ormožanov v semi kontaktu

V soboto 18. septembra 2010 se je pet tekmovalcev, članov Kluba borilnih veščin Ormož, in sodnica Tončka Kaluža, udeležilo zaključnega turnirja za državno prvenstvo v semi kontaktu na Ptuju. Turnir je potekal v organizaciji Kluba borilnih veščin Ptuj in Kickboxing zveze Slovenije. Na tekmovanju je sodelovalo 145 tekmovalcev iz štirinajstih slovenskih klubov. Pod vodstvom trenerjev Milana in Danila Korotaja so bili doseženi naslednji odlični rezultati:

Pet državnih naslovov v Ormož

V disciplini semi contact je med mlajšimi kadeti do 37 kg Rok Tomažič dosegel 1. mesto in s tem tudi naslov državnega prvaka v tej kategoriji. V kategoriji mlajši kadeti do 42 kg je v odlični finalni borbi brez prejetega udarca zmagal Dejan Kociper in tako ponovno osvojil naslov državnega prvaka v svoji kategoriji. Žan Tomažič se je odlično boril v kategoriji starejši kadeti do 52 kg in dosegel 3. mesto na turnirju, kar je zadostovalo za skupno drugo mesto in s tem osvojitev naslova državnega podprvaka v svoji kategoriji. Drugo mesto v skupni razvrstitvi si je z zmago na zaključnem turnirju priboril tudi Matjaž Pleh v kategoriji starejši kadeti do 42 kg. 3. mesto na turnirju in skupno tretje mesto v tekmovanju za državno prvenstvo je osvojil Florjan Kuharič, v kategoriji člani do 79 kg.

Dekleta, članice Kluba borilnih veščin, so bila prav tako uspešna v tekmovanju za državno prvenstvo. Vse tri so kljub izpadu borb na zadnjem turnirju z uspešnimi nastopi na prejšnjih turnirjih v svojih kategorijah osvojile naslove državnih prvakinj. Naslov državne prvakinje je v kategoriji starejše kadetinje do 55 kg osvojila Maruša Zlatnik, v kategoriji mladinke do 55 kg Lucija Kovačič in med mladinkami do 50 kg Nuša Štefančič.

Z zaključnim turnirjem se je zaključila uspešna tekmovalna sezona 2009/2010, ki je Klubu borilnih veščin iz Ormoža, v disciplini semi kontakt, prinesla pet državnih prvakov, dva podprvaka in eno tretje mesto.

Trije nosilci naslova državnega prvaka, Nuša Štefančič, Dejan Kociper in Rok Tomažič se bodo v času od 19. – 25. septembra 2010 kot člani državne reprezentance Slovenije udeležili Svetovnega mladinskega prvenstva v Beogradu.