BORILNE VEŠČINE
Uspešen zaključek sezone ormoških borcev

V nedeljo 8. 5. 2011 je v dvorani Srednješolskega centra Ptuj na Ptuju potekal tretji, zaključni turnir za Državno prvenstvo v Kikboksu discipline semi contact, full contact in glasbene forme, katerega se je udeležilo devet tekmovalcev in tekmovalk Kluba borilnih veščin Ormož, ki so tekmovali v disciplini semi contact in sodnica Tončka Kaluža. Turnir je potekal v organizaciji Kickboksing zveze Slovenije in Kluba borilnih veščin Ptuj. Na tekmovanju je sodelovalo 186 tekmovalcev iz 21. slovenskih klubov. Pod vodstvom trenerjev Milana in Danila Korotaja so bili doseženi naslednji odlični rezultati:

Najmlajši člani Kluba borilnih veščin Ormož so se odlično borili. Lan Kokol je v kategoriji dečkov do 135 cm dosegel 3. mesto, Nejc Korotaj v isti kategoriji 5.-8. mesto, Neža Andromako pa je v kategoriji deklice nad 135 cm tretjič zmagala in tako osvojila naslov državne prvakinje v svoji kategoriji.

Rok Tomažič je svojo odlično tekmovalno sezono, v kategorijah mlajši kadeti do 37 kg in mlajši kadeti do 42 kg, kronal s tretjo zaporedno zmago in tako postal dvakratni državni prvak v obeh kategorijah.

V kategoriji starejši kadeti do 42 kg je Matjaž Pleh dosegel tretjo zaporedno zmago na tekmovanjih za državno prvenstvo in tako postal državni prvak. Manj uspešno je v isti kategoriji borba uspela Dejanu Kocipru, ki je na tekmovanju dosegel 3. mesto, kar je v skupnem seštevku državnega prvenstva zadostovalo za 2.mesto. Matjaž Pleh je tekmoval tudi v kategoriji starejši kadeti do 47 kg, kjer je na tekmovanju zmagal. Zmaga mu je prinesla skupno odlično 2. mesto v tekmovanju za državno prvenstvo.

Žan Tomažič je v kategoriji starejši kadeti do 52 kg dosegel 3. mesto in skupno nehvaležno 4. mesto.

Maruša Zlatnik je na tekmovanju in v skupni razvrstitvi v kategoriji starejših kadetinj do 55 kg dosegla 3.mesto. Med mladinkami do 55 kg pa je Nuša Štefančič dosegla 1. mesto in s tem naslov državnega prvaka v svoji kategoriji.

S tem tekmovanjem se je zaključila uspešna sezona tekmovanj 2010/2011 za državno prvenstvo Slovenije, v kateri so tekmovalke in tekmovalci Kluba borilnih veščin dosegli skupaj osem naslovov državnih prvakov.